Nyheter : "Konsten uppstår i mötet med människor."

2020-04-20: Teaterbloggen på Uppsala stadsteaters hemsida passade på att ställa några frågor till Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Farnaz skriver just nu klart manuset till pjäsen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter en bok av Johannes Anyuru, som Farnaz både dramatiserar och regisserar. Föreställningen är ett samarbete mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater.

Farnaz Arbabi. Foto Mats Bäcker.

Farnaz Arbabi, en av Unga klaras två konstnärliga ledare, skriver just nu klart manuset till pjäsen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter en bok av  Johannes Anyuru. Repetitionerna startar efter sommaren på Uppsala stadsteater.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är ett samarbete mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater och repetitionerna startar i Uppsala efter sommaren.  Farnaz är både dramatiker och regissör.

Teaterbloggen på Uppsala stadsteaters hemsida passar på att ställa några frågor. Farnaz berättar bland annat att hon fick sitt första riktiga teaterjobb på Uppsala stadsteater - med föreställningen ELEKTRA (2001).

På frågan om vad som är viktigt för hennes arbete svarar Farnaz:

- Jag drivs av en stor kärlek till scenkonsten och mötet med publiken är ju det makalösa med teater. Att konsten uppstår i mötet med människor, och inte är låst i ett enda uttryck oavsett vem som tar del av den.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar har premiär på Unga Klara den 15 oktober 2020 och spelas våren 2021 på Uppsala stadsteater.

Läs hela intervjun här.

Bilden: Farnaz Arbabi. Foto Mats Bäcker.