← Nyheter Intervju på finska med Rita Lemivaara

2020-05-04: Vad är speciellt med att jobba med teater för barn och unga? Rita Lemivaara har varit anställd på Unga Klara sedan 2014. I en intervju med Päivi Helena Vilmi Verdier berättar Rita om sitt arbete, om verksamheten på Unga Klara just nu och vad som händer i höst när teatern flyttar tillbaka till scenen vid Sergels torg.

Unga Klaras skådespelare Rita Lemivaara intervjuas av Päivi Helena Vilmi Verdier. Intervjun handlar om Ritas arbete på Unga Klara, där hon varit anställd sedan 2014. Vad är speciellt med att jobba med teater för barn och unga?

Rita berättar i intervjun hur Unga Klara arbetar på sociala medier som TikTok, Facebook och Instagram under coronapandemin och om teaterns satsning Unga Klara On Demand, kostnadsfri streaming av tio föreställningar via hemsidan.

Rita läser även ett stycke på finska ur föreställningen Ögonblicket som var på vårturné i hela Sverige, men fick avbrytas p.g.a. den rådande situationen.

I höst väntar en återflytt till Unga Klaras hemmascen vid Sergels torg och Rita kommer att medverka i föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter en bok av Johannes Anyuru, som dramatiseras och regisseras av Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.