Nyheter : Välkommen till en läsning av Fläskhästarna torsdag 14 maj

2020-05-12: Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, har letat fram ett antal manus ur Unga Klaras arkiv som ensemblen kommer att läsa. Först ut är Fläskhästarna, av Per Lysander. Läsningen livestreamas via Facebook och Instagram torsdag 14 maj kl 10-13.

I väntan på att få träffa publiken igen passar Unga Klara på att läsa några gamla klassiker - och du är inbjuden att lyssna! På torsdag 14 maj kl 10-13 läser ensemblen Fläskhästarna av Per Lysander. Läsningen livestreamas via Facebook och Instagram. Välkommen in bakom kulisserna en vanlig dag på jobbet på Unga Klara!

- Jag hittade en pärm från 1981 med Per Lysanders skandaldrama Fläskhästarna och slogs av hur aktuell den fortfarande är, säger Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.

- Ingen av skådespelarna har sett föreställningen eller läst manuset innan, och vi har inte träffats för att repetera. Detta blir skådespelarnas första möte med texten. På torsdag samlas vi och läser den och ni som vill får vara med på länk!

Fläskhästarna, av Per Lysander i regi av Suzanne Osten, hade premiär på Unga Klara 1981 och beskrevs som en svart fars om lärare, skola och makt:

Lärarna sitter i sin nedbrunna skola, men ingen låtsas om att allting är svart av sot, att bänkar och bord är helt eller delvis nedbrunna och att schemat inte går att tyda. Plötsligt händer det saker från oväntat håll…

Medverkande: Farnaz Arbabi, Anna Thiam, Bashkim Neziraj, David Arnesen, Klas Lagerlund, Lancelot Ncube, Nina Rashid, Parwin Hoseinia, Rita Lemivaara (samt ev. Kitty Chan).

Läsningen av Fläskhästarna streamas live via Facebook och Instagram torsdag 14 maj kl 10-13.