← Nyheter Unga Klara gästspelar i New York City och Toronto

2022-11-10: Unga Klara är på turné med föreställningen De jag egentligen är samt med workshopen Memories for use.

Under de kommande veckorna gästspelar Unga Klara på La MaMa i New York City och Theatre Direct i Toronto. Från Unga Klaras håll kommer Gustav Deinoff, konstnärlig ledare och Ulrika Nilsson, skådespelare, att spela De jag egentligen är. En interaktiv klassrumsföreställning om identitet. Gustav Deinoff kommer även hålla i workshopen Memories for use där barnperspektivet utforskas genom att bl.a. använda minnen från den egna barndomen.

Kort om De jag egentligen är

Vad gör drömmarna om oss själva med oss?

Som barn letar man efter någon att vara.
Som vuxen söker man efter vem man egentligen är.
Men det finns många att vara.
Många att leta efter.

En nyskriven pjäs av Erik Uddenberg i regi av Gustav Deinoff som kretsar kring frågan om identitet – vilka vi är och vill vara. Texten är byggd kring berättelser om de karaktärer från böcker, filmer, serier och verklighet som vi ibland fantiserat att vi är. Vad gör drömmarna om oss själva med oss?

De jag egentligen är handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva.
Spelas i klassrum och är en föreställning med integrerad teaterworkshop.

Kort om LaMaMa i NYC

La MaMa grundades 1961 av teaterlegenden Ellen Stewart. Stewart etablerade La MaMa som en fristad för konstnärer där de kunde experimentera fram nya verk, utan pressen från kommersiell framgång. Idag upprätthåller La MaMa samma miljö av ocensurerad kreativ frihet, där konstnärer med alla bakgrunder och identiteter kan utveckla verk som tänjer på gränserna för vad som är möjligt på en teaterscenen.

Kort om Theater Direct i Toronto

Theatre Direct grundades av dramatikern David S. Craig 1976. Idag arbetar man fortsatt med att skapa, producera och sprida innovativt arbete för, med och av unga människor.

Unga Klaras workshop och föreställning kommer att rikta sig mot Theater Directs personal.