Nyheter : För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen

2021-02-08: Unga Klaras föreställning För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen 2021 och en digital version kommer att visas på årets semidigitala biennal som äger rum 18-21 maj!

Unga Klaras föreställning För att jag säger det är uttagen till den semidigitala Scenkonstbiennalen 2021! Det stod klart när Scenkonstbiennalens urvalskommitté idag, måndag 8 februari, meddelade vilka föreställningar som kommer att visas digitalt på årets biennal 18-21 maj.

För att jag säger det, efter en idé av Unga Klaras konstnärliga ledare Gustav Deinoff och Farnaz Arbabi, och i regi av Farnaz Arbabi, är en storslagen och flerspråkig föreställning för de mindre barnen som tar sin inspiration från dans, konst och performance.

Är en barnledd revolution möjlig? Barn är den grupp i samhället som har minst makt över sina egna liv. Hur skulle samhället kunna se annorlunda ut? För att jag säger det handlar om childism – diskriminering och fördomar mot barn och tar avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier. Tänk om trotsigheten är civil olydnad?

För att jag säger det riktar sig till barn 3-5 år och uppåt. Föreställningen hade urpremiär 2019 och var del av den omfattande turnén Unga Klara On Tour som pågick under hela året, både i Sverige och utomlands. Läs mer om föreställningen här.

Just nu kan du se en digital version av För att jag säger det på Unga Klaras streamingtjänst Unga Klara On Demand.

Idé: Gustav Deinoff och Farnaz Arbabi
Regi: Farnaz Arbabi
Scenografi och kostymdesign: Jenny Kronberg
Mask- och perukdesign: Daniela Krestelica
Ljusdesign: Johan Sundén
Musik och ljuddesign: Foad Arbabi
Dramaturg: Daniela Kullman
Rörelsecoach: Anne Jonsson
Regiassistent: Céline Marcault
Textildesign: Ellen Dynebrink
Grafisk formgivare: Parasto Backman / Studio Parasto Backman
Foto: Anna Drvnik
Medverkande: Bianca Traum, David Nzinga, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Klas Lagerlund, Lisette T. Pagler, Maria Salah, Nina Rashid, Rita Lemivaara, Sakib Zabbar

Bilden: Rita Lemivaara, Joel Mauricio Isabel Ortiz, David Nzinga, Klas Lagerlund i "För att jag säger det". Foto: Anna Drvnik.