Nyheter : Farnaz Arbabi intervjuas av P4 Stockholm

2020-08-10: Lyssna gärna på Farnaz Arbabi i programmet Morgon i P4 Stockholm, där hon berättar om arbetet med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, där Farnaz står för både dramatisering och regi.

På morgonen den 10 augusti gästade Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, Morgon i P4 Stockholm för att berätta om arbetet med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Farnaz står för både dramatisering och regi av denna bearbetning av Johannes Anyurus Augustprisbelönade roman med samma namn från 2017. I Morgon i P4 blev det ett samtal som handlade både om föreställningen och om vår gemensamma samtid och framtid.

Lyssna på intervjun 1 tim och 45 min in i sändningen här.

Just nu pågår repetitionerna för fullt! Urpremiären äger rum den 15 oktober på Unga Klara. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar blir Unga Klaras första premiär efter återflytten till teaterns hemmascen vid Sergels Torg. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021. Läs mer här.

-Jag blev otroligt berörd av den här boken när den kom ut 2017 och tycker att den verkligen tar upp den stora rädslan och oron som finns hos väldigt många idag för var vi är på väg i samhället, med ökad rasism, att hatet ökar och att alla är rädda. Jag tycker den här boken hanterar det på ett bra sätt och visar på vad det kan leda till om vi låter den här rädslan styra.

Farnaz Arbabi i Morgon i P4

-Vi har pratat mycket om vad är det för framtid vi vill visa och det är ju inte någon silverglänsande Terminatorframtid vi sysslar med. Det finns en tv-serie på Netflix som heter Black Mirror som handlar väldigt mycket om den här typen av framtid, som känns väldigt nära i tiden. Vi har velat komma åt en känsla att det här kan hända oss - nu.

Farnaz Arbabi i Morgon i P4

- Jag är ändå hoppfull och jag tänker att den här boken har ett stort mått av hopp i sig. Jag tror att människan kommer ta sitt förnuft till fånga och styra upp det här nu. Det är så mycket som ska styras upp, men jag tror att vi kan fixa det. Mer kärlek, mer medvetenhet, mer miljötänk, större humanism på alla plan!

Farnaz Arbabi i Morgon i P4