Nyheter : Pressrosor för The Art of Facing Fear

2020-08-01: Expressens kritiker ger det internationella scenkonstprojektet The Art of Facing Fear tummen upp i en recension den 1 augusti. Missa inte denna spännande föreställning som även sänds den 1, 7 och 8 augusti kl 20 - via Zoom!

Unga Klara och Darling Desperados medverkar som samarbetspartner i The Art of Facing Fear, ett internationellt scenkonstprojekt som sker online via Zoom med konstnärer från Europa, Afrika och Sydamerika. Initiativtagare är Companhia de Teatro Os Satyros, ett av Brasiliens mest kända teaterkompanier.

Expressens kritiker Loretto Villalobos gillade det hon såg på premiären den 31 juli och berättar inledningsvis hur det går till i Zoom-appen: "Biljettkontrollen sker via länk i inkorgen och publikens applåder ges i chatten med emojis. I många avseenden en helt väsensskild upplevelse från teater i köttet, men i andra ganska snarlik."

Läs recensionen i Expressen här: Starka scener via videokonferens

Läs mer om projektet här.

Se en trailer här.

The Art of Facing Fear sänds igen den 1, 7 och 8 augusti kl 20. Boka din biljett här och koppla upp dig via Zoom!

- Här tillvaratas möjligheterna och begränsningarna som tekniken erbjuder och avslöjar en potential som kan bli storartad. Jag vill för det ge ”The art of facing fear” en stående ovation, om så i emojiform.

Loretto Villalobos, Expressen

- En stark scen är när en av männen försöker kväva sig med plastfolie till tonerna av den sydafrikanska kampsången mot apartheid ”Senzeni Na” och i sista stund bryter sig loss. En svart man som nästan kvävs till döds, allusionen kan inte bli tydligare.

Loretto Villalobos, Expressen

Läs recensionen i Expressen här!