Nyheter : Christina Molander till minne

2020-08-28: Christina Molander, marknads- och kommunikationschef på Unga Klara, har hastigt avlidit. Christina har betytt ofantligt mycket för scenkonsten i Sverige, det fria kulturlivet, den internationella scenen och för oss på Unga Klara.

Unga Klaras medarbetare Christina Molander, marknads- och kommunikationschef, har hastigt avlidit. Christina har betytt ofantligt mycket för scenkonsten i Sverige, det fria kulturlivet, den internationella scenen och för oss på Unga Klara. Våra tankar går särskilt till hennes nära och kära.

- Vi har mist en enastående skicklig och erfaren kollega med outsinlig energi och entusiasm, men vi har också mist en kär vän, säger Stefan Hansen, VD på Unga Klara.

- Sorgen är enorm och vi delar den med så många kollegor i dans- och teatersverige och runt om i världen. Christina arbetade alltid inkluderande. Hon tog studenter, praktikanter och andra yrkespersoner under sina vingar och stöttade dem att utvecklas som producenter, marknadsförare och konstnärer. Det är en stor förlust för hela scenkonstsverige.

Christina har under sin karriär bland annat arbetat som prefekt på institutionen för scenkonst på SKH, teaterchef på Moderna Dansteatern, marknadschef på Dansens Hus, Folkteatern i Gävleborg och Nordiska museet samt varit marknadsansvarig för GöteborgsOperans Danskompani.

Foto: Mats Bäcker. Grafisk design: Parasto Backman.