← Nyheter BRINN till Scenkonstbiennalen 2023

2023-02-08: BRINN av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi är en av de 14 utvalda produktioner som kommer spela på Scenkonstbiennalen 2023!

Igår presenterades de 14 utvalda produktioner som ska spelas under Scenkonstbiennalen 2023. BRINN av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi är en av dem.

- Det känns så bra! Bara härligt. Det känns som att man brinner lite, säger Elmira Arikan under presskonferensen som hölls under onsdags morgonen.

Så här motiverar urvalskomittén:

Agni och Evvi – som spelas av 13 personer – bor på behandlingshem. De är två unga, sökande människor som tillsammans känner sig större än världen. Brinn kretsar kring ungdomlig vilsenhet och vuxenvärldens oförmåga att hantera den. I Farnaz Arbabis regi är gestaltningen av systerskapet och revolten ett sömlöst möte mellan realism och fantasi. I det nakna scenrummet, med fokus på utstuderade kostymer och utmanande ljusdesign, blir de utåtagerande flickornas explosiva kraft hjärtskärande och omöjlig att värja sig mot. 

Stort grattis till alla som arbetat med produktionen. Vi ser fram emot festivalen som hålls mellan 30 maj- 4 juni 2023 i Stockholm! BRINN har nypremiär 13 maj och det går att boka biljetter redan nu.
🔥

Scenkonstbiennalen är en svensk festival för alla scenkonstformer och arrangeras av Scensverige på olika platser i Sverige vartannat år. I år är det 30 års jubileum och Dramaten står som värd.