Navigation

← Nyheter Barnradion uppmärksammar Albas besök på Unga Klara!

21-03-03: När skolklasser inte får komma till Unga Klara på grund av rådande restriktioner så får de skicka en klassnalle istället. Nu uppmärksammar Barnradion Sveriges Radio klassapan Albas besök på teatern!

-" När Unga Klara inte kan bjuda in skolklasser på sina repetitioner så bjuder de in klassnallar istället. Så fint!"

Barnradion Sveriges Radio tycker det är ett fint initiativ att låta skolklasser skicka sina klassnallar till repetitionerna av Buster Keaton på månen. Den första klassnallen som kom på besök var apan Alba från förskoleklass A i Kymlingeskolan i Sundbyberg. Alba ficka bland annat vara med på uppvärmningarna med skådespelarna, lärt sig vad en maskör och kostymdesigner gör och fått prova på att regissera med Suzanne. Varje dag har Alba skickat sina tankar och reflektioner som brev med foton och videofilmer hem till klassen som har pratat vidare om teater, Buster Keaton och föreställningen. När det är dags för premiär i augusti blir alla klasser som deltagit med sin nalle inbjudna till ett publikgenomdrag eller ett genrep för att, med egna ögon, se det som nallen har berättat om. Läs mer här.

-Ett inspirerande exempel på hur man kan vara kreativ när det inte går att göra som vanligt med sin testpublik tycker vi!

Barnradion Sveriges Radio