Navigation

← Nyheter Anna Vnuk till Unga Klara

Anna Vnuk intar Unga Klaras scen med den personliga föreställningen Anna Vnuk är Bastarden, urpremiär den 26 januari 2024.

Anna Vnuk känner inte sin pappa. Det har hon aldrig gjort. Hon är en oönskad gäst i hans liv. Efter 49 år av undvikande så är det nu dags - hon ska försöka göra upp med någon som inte är där. Det är en epok som ska gå i graven och Anna ska säga hejdå till skammen över att ha blivit bortvald. Men det behövs vittnen, människor att dela ceremonin med. Som beskrivet av Anna själv:

- Jag har bestämt mig för att komma ut innan han dör. Jag går inte med på att vara nåns hemlighet längre, det är ingen hämnd eller så. Det är existentiellt för mig. Jag hoppas publiken ska känna tillförsikt till att man via konsten och gemenskap kan brösta det man känner sig maktlös inför.

Anna Vnuk är Bastarden handlar om att skapa sig själv. Om att pussla ihop de delar man blivit given och göra något eget. Det är en rolig, störig och kanske helande föreställning. Tillsammans med publiken och sina favoritdansare vill Anna Vnuk se om det går att använda dansen till att gro nya rötter. Och ge upprättelse till alla bastarder! Anna Vnuk utvecklar:

- Vi ska pyssla om bastarden, lyssna på henne, dansa med henne och till sist, när hon är redo så begraver vi henne. Det blir kul. Kom!

Föreställningen har sin urpremiär på Unga Klara den 26 januari 2024 och spelar till och med den 23 mars för att sedan åka vidare ner till Göteborg där den ska spelas på Göteborgs Stadsteaters lilla scen fram till 27 april 2024. Rekommenderas från 15 år och upp.

Anna Vnuk är Bastarden är en produktion av Unga Klara, i samarbete med Göteborgs Stadsteater.