Kulturministern till Ögonblicket Kulturminister Amanda Lind såg Ögonblicket!

2020-03-04: Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kom och hälsade på när föreställningen Ögonblicket spelades som klassrumsföreställning på Tunaskolan i Tumba den 4 mars.

Foto: Lina Höök

Kulturministern på plats med Unga Klara i Botkyrka

Unga Klara glädjer sig åt att kultur- och demokratiminister Amanda Lind kom och hälsade på när föreställningen Ögonblicket spelades som klassrumsföreställning på Tunaskolan i Tumba idag den 4 mars.

Onsdag den 4 mars kl 13 kom kultur- och demokratiminister Amanda Lind och hälsade på i klassrummet på Tunaskolan i Tumba när Unga Klara spelar föreställningen Ögonblicket.

- Unga Klara vill göra stor konst även i det mindre klassrummet, säger Unga Klaras vd Stefan Hansen. Vi måste värna om kulturens infrastruktur för barn och unga eftersom barn har rätt till konstupplevelser och konstnärlig praktik och till kritisk, nyskapande och högkvalitativ

konst, inte minst sedan barnkonventionen blivit svensk lag från 1 januari 2020.

- Vi är glada för att kulturministern tar sig tid för en konstnärlig upplevelse i ett klassrum tillsammans med oss och skoleleverna, fortsätter Stefan Hansen. Det visar att statsrådet bekräftar konstens självklara roll i skolan, där kulturen och konstnärliga uttryck kan nå alla

barn och unga, oavsett bakgrund.

Unga Klara har ett långtgående samarbete med arrangörerna till föreställningen; Susanna Freund Widman kultursamordnare och Ida Burén, kulturchef, i Botkyrka.

”Varmt flöde av humor och dans: "Ögonblicket” försätter fantasi, känslor och tankar i rörelse i klassrummet. Det är lysande teater för unga"/ Pia Huss, ​DN, om föreställningen Ögonblicket.