← Nyheter Unga Klara del av nordiskt samarbete

2023-06-19: För att stärka barn- och ungas rätt till kvalitativ scenkonst är Unga Klara en del av ett nordiskt samarbete för att stärka kompetensen i området.

Unga Klara är en del av ett nordiskt samarbete där fokus ligger på att skapa kvalitativ scenkonst för den unga publiken. I samarbetet ingår teatrarna: Unge Teater Viken i Oslo, Svenska Teatern i Helsingfors och Unga Klara i Stockholm. Genom ett djupgående utbyte är förhoppningen att kompetensen i området scenkonst för barn- och unga ska stärkas. Efter pandemin har det även uppståt ett behov och en önskan om att skapa starkare band till andra teatrar i norden. Tidigare under året besökte Unga Klara Svenska Teatern i Helsingfors, och nu senast Unge Teater Viken i Oslo.

- Det har varit jätteintressant och inspirerande att få ta del av hur andra nordiska teatrar arbetar med barn- och unga. Det blir ett bra utbyte av kunskap tycker jag, säger Mia Hertler, publikansvarig på Unga Klara.

Under hösten 2023 kommer de andra teatrarna besöka Stockholm för att ta del av hur vi arbetar med barnperspektiv på Unga Klara.