Unga Klara On Tour

Under 2020 fortsätter Unga Klara sin turné över Sverige och världen.

Unga Klara On Tour med: nya Ögonblicket, klassikerna X och De jag egentligen är + ett omfattande program med workshops och samtal!

Turnéplan

Ögonblicket

  • Stockholms län 7 feb - 24 april
  • Skara 25 - 28 feb
  • Sundsvall 24 - 27 feb
  • Enköping 16 - 24 mars
  • Skellefteå 31 mars - 2 april

De jag egentligen är/My true selves

  • Kigali, Rwanda - 5-7 maj

X

  • Düsseldorf, Tyskland- 30-31 maj

Det känns fantastiskt roligt att få komma med så mycket av vår teater och få träffa så många barn och unga ute i landet – hos dem. Äntligen kan vi komma en större del av vår publik till mötes!

Gustav Deinoff, Konstnärlig ledare Unga Klara

Ingen teater existerar utan sin publik, och nu ger vi med oss ut med tre nyskapande Unga Klara-föreställningar, varav några redan hunnit bli moderna klassiker, och därigenom öppnar vi upp för möten med publik på platser som delvis är helt nya för oss. Turnéns tre pjäser har alla en publiktillvänd form och tematik som på olika sätt kretsar kring makt, motstånd, och normer.

Farnaz Arbabi, Konstnärlig ledare Unga Klara.

Turnéemsemble Ögonblicket:

Torbjörn Gjers, Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Nina Rashid, Lisette T. Pagler, Jonatan Rodriguez, Julian Vigil. Foto: Eva Edsjö.

Turnéensemble My True Selves/De jag egentligen är:

Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Nina Rashid.

Turnéensemble X:

Anna Thiam, Bashkim Neziraj, David Arnesen, Kitty Chan, Klas Lagerlund, Lancelot Ncube, Nina Rashid, Parwin Hoseinia, Rita Lemivaara.

Repertoar för Unga Klara On Tour:

X

X är en föreställning om att leva i Sverige idag, med utgångspunkt i att även Sverige har en kolonial och rasistisk historia.