Nyheter : Avsnitt 3 av Unga Klaras podcast ute nu!

2022-09-01: Nu kan du lyssna på avsnitt tre av  "I huvudet på Unga Klara" - en podcast där du får hänga med i arbetet hos Sveriges nationella scen för barn och unga!

Med den här podden hoppas Unga Klara kunna sänka trösklarna ytterligare till scenkonsten och bjuda in till rum som ofta annars är stängda. Dramatiker Ann-Sofie Bárány djupdyker in i huvudet på regissörer, skådespelare, dramaturger, scenografer och alla de människor som finns på, bakom och framför scenen - och samtalar och reflekterar kring allt som är lätt och svårt.

I det här avsnittet träffar vi regissör Farnaz Arbabi - just nu högaktuell med föreställningen BRINN, som hon skrivit med Elmira Arikan. Dramatiker Ann-Sofie Bárány och hennes kompanjoner Pia Stjärnvind och Adam Taal djupdyker in i upprep, konstnärliga processer och uppror. Har Farnaz verkligen en kran som hon kan hälla eufori ifrån? Skrevs BRINN verkligen i symbios? Och vilka är egentligen Evvi och Agni? Varmt välkomna in i huvudet på en av Unga Klaras två konstnärliga ledare!

BRINN har premiär 3 september 2022. Läs mer och boka biljetter här!

Reporter: Ann-Sofie Bárány
Redaktör: Pia Stjärnvind
Producent och kompositör: Adam Taal
Musik ur föreställningen BRINN: Foad Arbabi
Ansvarig utgivare: Stefan Hansen
Ett samarbete mellan Unga Klara och Studiefrämjandet.

Lyssna på avsnittet BRINN  här eller där poddar finns!

Lyssna på avsnitt två Avsked och upptakt  här eller där poddar finns!
Lyssna på avsnitt ett Jämlikhet här eller där poddar finns!