Nyheter : Nytt avsnitt av Unga Klaras podcast ute nu!

2022-06-22: Nu kan du lyssna på avsnitt två av  "I huvudet på Unga Klara" - en podcast där du får hänga med i arbetet hos Sveriges nationella scen för barn och unga!

Med den här podden hoppas Unga Klara kunna sänka trösklarna ytterligare till scenkonsten och bjuda in till rum som ofta annars är stängda. Dramatiker Ann-Sofie Bárány djupdyker in i huvudet på regissörer, skådespelare, dramaturger, scenografer och alla de människor som finns på, bakom och framför scenen - och samtalar och reflekterar kring allt som är lätt och svårt.

I det här avsnittet besöker vi uppstarten av föreställningen Brinn, av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi och träffar skådespelarstudenterna, kompositören och upphovspersonerna. Hur är det egentligen att starta upp en ny produktion? Kan en skriva ett manus tillsammans? Vad handlar föreställningen om? Dramatiker Ann-Sofie Bárány träffar också Ellen Lamm, konstnärlig ledare på Unga på Operan, och smyger in i Hjärtat inuti, som hade sin urpremiär på Unga Klara. Men först tar vi avsked av Tuma, som nu hunnit spela sin sista föreställning. Vi dyker in i huvudet på Gustav Deinoff, dramatiker och regissör, för att hör hur det gick - och gör nedslag under premiärfesten och hör några av skådespelarnas tankar.

Reporter: Ann-Sofie Bárány
Redaktör: Pia Stjärnvind
Producent och kompositör: Adam Taal
Ansvarig utgivare: Stefan Hansen
Ett samarbete mellan Unga Klara och Studiefrämjandet.

Lyssna på avsnitt två Avsked och upptakt  här eller där poddar finns!

Lyssna på avsnitt ett Jämlikhet här eller där poddar finns!