Nyheter : Premiär för Unga Klaras podcast!

2022-04-14: Premiär för "I huvudet på Unga Klara" - en podcast där du får hänga med i arbetet hos Sveriges nationella scen för barn och unga!

Med den här podden hoppas Unga Klara kunna sänka trösklarna ytterligare till scenkonsten och bjuda in till rum som ofta annars är stängda. Ann-Sofie Bárány, dramatiker och processforskare, djupdyker in i huvudet på regissörer, skådespelare, dramaturger, scenografer och alla de människor som finns på, bakom och framför scenen - och samtalar och reflekterar kring allt som är lätt och svårt.

I det första avsnittet har Ann-Sofie Bárány siktet inställt på produktionen Tuma. Vi får följa med i processen från castingen - nästan hela vägen fram till urpremiären. Vi träffar dramatiker och regissör Gustav Deinoff och hör om hans ambition kring att skapa jämlikt. Givetvis möter vi några av barnskådespelarna som medverkar i föreställningen. Med 22 personer i ensemblen, som består av både vuxna och barn, med och utan funktionsvariationer samt ett gediget konstnärligt team - får Gustav ihop arbetet? Och det här med medskapande - är det möjligt?

Lyssna på första avsnittet Jämlikhet nedan, eller där poddar finns!

Mer om föreställningen Tuma hittar du här!

---

Reporter: Ann-Sofie Bárány
Redaktör: Pia Stjärnvind
Producent och kompositör: Adam Taal
Ansvarig utgivare: Stefan Hansen

Podden är ett samarbete mellan Unga Klara och Studiefrämjandet.