Nyheter : Farnaz Arbabi intervjuas i SR P1 Kultur

2020-12-14: Farnaz Arbabi samtalar med Gunnar Bohlin i P1 Kultur om situationen på Unga Klara under pandemin och summerar året som gått.

Hur jobbar man på en teater när alla scener är stängda? Vad gör en teater utan sin publik? Vi vet att teatrarna drabbas hårt ekonomiskt av pandemin, men hur påverkas det konstnärliga? Farnaz Arbabi samtalar med Gunnar Bohlin i SR P1 Kultur. Hur har det varit på Unga Klara under året som gått? Hur gick det med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar? Hur ser det ut framöver?

Lyssna här, c:a 30 minuter in i programmet!

- Den romantiska bilden som finns av den tomma teaterscenen bygger på att det finns en förväntan i luften. Att det finns en nerv att det finns en tid när publiken kommer komma in i salongen. Att jobba på en tom teater som man vet kommer stå tom, det är inte romantiskt överhuvudtaget. Det är ganska tråkigt, faktiskt. Det är klart att vi kan jobba och vi kan repetera men när vi vet att det inte kommer att spelas upp så finns det en viss känsla av meningslöshet.

FARNAZ ARBABI, KONSTNÄRLIG LEDARE, DRAMATIKER, REGISSÖR

- Det är så otroligt många människor som hade köpt biljetter och som inte hade fått tag i biljetter för vi hade utsålt före premiär för hela spelperioden. Det är ju ändå en sorg att föreställningen inte få nå ut till den publik som faktiskt vill se den.

FARNAZ ARBABI, KONSTNÄRLIG LEDARE, DRAMATIKER, REGISSÖR

- Det som är lite speciellt är att vi alltid brukar möta publiken, både före och efter föreställningen. Skådespelarna finns tillgängliga för samtal och frågor. Och möter upp ungdomarna innan. Det har vi inte kunna göra. Jag vet att skådespelarna stannade kvar några gånger och försökte hålla ett samtal på avstånd, men det blir väldigt svårt med en ung publik som vill komma fram, de vill kramas eller visa sin uppskattning. Det är en stor sorg i det, att inte få möta publiken, att inte få ta del av alla de där berättelserna som kommer när de har sett en föreställning.

FARNAZ ARBABI, KONSTNÄRLIG LEDARE, DRAMATIKER, REGISSÖR

Lyssna här, c:a 30 minuter in i programmet!