Lediga tjänster : Vi söker en kommunikations- och produktionsassistent

Unga Klara söker nu en kommunikations- och produktionsassistent som kommer att jobba såväl med produktionerna som med dess kommunikation. Sista ansökningsdag är den 24 oktober 2021.

Unga Klara, nationell scen för barn och unga, verkar med uppdraget att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Verksamheten finansieras av Kulturdepartementet, Region Stockholm och Stockholms stad. Under 2019 genomfördes 680 föreställningar och publika arrangemang för 27 898 personer, främst barn och unga. Unga Klara har två scener på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm samt turnerar i Stockholm, Region Stockholm, Sverige och världen. 

Unga Klara söker nu en kommunikations- och produktionsassistent som kommer att jobba såväl med produktionerna som med dess kommunikation. Sista ansökningsdag är den 24 oktober 2021.

Vi söker
Som kommunikations- och produktionsassistent är du närvarande och delaktig i alla processer på teatern, både vad gäller att stötta en föreställning till premiär och att genomföra aktiviteter för vår marknadskommunikation. Vi tror att du är självständig, lösningsinriktad och inte rädd för att kavla upp ärmarna och hjälpa till där det behövs. På Unga Klara arbetar du nära den konstnärliga processen och tätt ihop med några av Sveriges mest entusiastiska, skickliga och kreativa konstnärer, hantverkare, publikansvariga, pedagoger, tekniker, kommunikatörer, biljettadministratörer, säljare och skådespelare.

Vi erbjuder
Hos Unga Klara får du en liten och kollektiv arbetsplats där vi arbetar nära varandra och gör det mesta tillsammans. Vi har högt i tak och värnar om vårt goda samarbets- och samtalsklimat. Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider i den mån det är möjligt och uppmuntrar till kompensationstid då en arbetat intensivt. Vi har gemensamma fredagsfikor då hela teatern möts och umgås. Du får två fribiljetter till varje Unga Klara-produktion och givetvis får du se genomdrag och närvara på repetitioner. Unga Klara strävar efter att vara en diversifierad arbetsplats som välkomnar normbryt.

Om rollen
Som kommunikations- och produktionsassistent på Unga Klara stöttar du såväl producent som marknads- och kommunikationschef i planering, genomförande och utvärdering av våra produktioner och kommunikation. Du arbetar tvärfunktionellt och gränsöverskridande, vilket innebär att du arbetar för flera produktioner och ibland gästspel parallellt. Du arbetar även regelbundet i vår foajé som publikvärd, vilket är något alla som arbetar på kontoret gör.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:
• Text- och annan contentproduktion (exempelvis foto, klippa film) för sociala medier och andra kommunikationskanaler
• Uppdatera hemsida, ombesörja nyhetsbrev och teaterns kontaktregister
• Samordning av interna möten
• Praktiskt och administrativt kontorsstöd
• Produktionssamordning med fokus på internkommunikation
• Biljettadministration, publiklistor och försäljning
• Publikvärdskap och assistering av foajéns drift
• Assistera producent och marknads- och kommunikationschef i det dagliga arbetet

Din profil och kvalifikationskrav
• Du besitter kunskap om och har en förståelse för konstnärliga-, tekniska- och kommunikationsprocesser i scenkonstproduktion
• Du arbetar självständigt och är van att driva och skapa planering för projekt och produktioner
• Du är utåtriktad, kommunikativ och relationsskapande med både kollegor och externa samarbetspartners
• Du har en god organisatorisk och strukturell förmåga, är lösningsorienterad och fungerar väl även när det händer mycket samtidigt
• Flerspråkighet, i synnerhet utomeuropeiska språk, är meriterande
• Det är meriterande om du har utbildning och arbetslivserfarenhet inom scenkonstproduktion, kommunikation eller annan relevant kunskap

Intresserad? Varmt välkommen med din ansökan!
Ansökan i form av ditt CV och ett personligt brev skickar du till [email protected]

Sista ansökningsdag är den 24 okt 2021.  

Frågor om tjänsten besvaras av marknads- och kommunikationschef Pia Stjärnvind på [email protected].

Fackliga företrädare nås via [email protected].

Om tjänsten
Heltid / Tillsvidare. Tillträde i november 2021 eller enligt överenskommelse. Arbetet är i huvudsak förlagd till vardagar dagtid, men kvällar och helger förekommer. Provanställning 6 månader tillämpas. Månadslön enligt överenskommelse. Unga Klara följer kollektivavtalet mellan Svensk Scenkonst och Fackförbundet Scen och Film.