Ditt besök Välkommen!

Hitta hit

Kulturhuset Stadsteatern
Sergelgången 31, Stockholm

Visa på karta

Bokning till förskole- och skolklass eller andra grupper?

Gruppbokningar bokas via [email protected] eller per telefon 08-506 201 73.

Läs mer

Biljetter

Biljetter som ej är en större gruppbokning bokas via länken nedan.

Läs mer

Praktisk information

Här hittar du det du behöver veta inför ditt besök hos oss. Om det är något annat du undrar som vi inte har svarat på, hör av dig till [email protected] eller per telefon 08-506 201 73.

Information om Corona

Information gällande regeringens beslut att skärpa restriktionerna - uppdaterad information den 16 november 2020:

Unga Klara ställer tills vidare in sin publika verksamhet med hänvisning till regeringens beslut att att allmänna sammankomster och offentliga arrangemang begränsas till åtta personer. Beslutet ska gälla i fyra veckor från den 24 november 2020. Läs mer här.

-------------

Nedanstående information gäller för en publik mellan 30-50 besökare och är alltså inte tillämplig under perioden 24 november - 24 december 2020:

Hösten 2020 ser inte ut som vanligt, men vi är mycket glada att kunna möta vår publik på vår scen vid Sergels torg, om än under särskilda förutsättningar. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss och vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner.

Information gällande Folkhälsomyndigheternas skärpta allmänna råd:
Begränsningen upp till 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kvarstår i Stockholmsregionen. Unga Klara har planerat sin föreställningsverksamhet, salong och foajé utifrån en publik om 50 personer och vi avsåg aldrig att höja till 300. Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar. Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

Maxantal i publiken och avstånd mellan sällskap
Unga Klara har för närvarande en maxpublik mellan 25-50 besökare beroende på salong och föreställning. Publiken sitter hos oss med en meters avstånd till nästa sällskap och varje sällskap kan max vara två personer.

Köpvillkor för biljetter
För att du ska kunna känna dig trygg med att köpa biljett hos oss ändrar vi tillfälligt i våra köpvillkor. Om du känner dig det minsta krasslig så är det viktigt att du stannar hemma. Därför kan din redan köpta biljett bytas kostnadsfritt till ett annat föreställningsdatum och det går också bra att genomföra ett återköp om du ångrar din biljettbokning. Om föreställningen ställs in av Unga Klara får du självklart pengarna tillbaka. För bokningsärenden, vänligen kontakta oss på [email protected].

Ditt besök
Unga Klaras salonger och foajé är anpassade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer för din och vår trygghet. Dörrarna till salongerna öppnas innan föreställningsstart för att minska trängsel. Teaterns publikvärdar hjälper publiken att hålla avstånd vid insläpp och under ditt besök hos oss. Vi ser till att minst 1 meters avstånd hålls, via tydlig kommunikation innan och under besöket, både i salongen och i foajén.

Handsprit finns utplacerad i foajén och extra städning av lokalerna utförs. Kom gärna till teatern i god tid, håll avstånd till andra sällskap, tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder när du kommer. Följ våra publikvärdars råd och uppmaningar. Vänligen kom inte till teatern om du har några symtom.

Sammanfattning
Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ publikvärdarnas/personalens anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom.

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected]

Biljetter

Biljetter till våra föreställningar hittar du här. Unga Klara följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. För att du ska kunna känna dig trygg med att köpa biljett hos oss ändrar vi tillfälligt i våra köpvillkor. Om du känner dig det minsta krasslig så är det viktigt att du stannar hemma. Därför kan din redan köpta biljett bytas kostnadsfritt till ett annat föreställningsdatum och det går också bra att genomföra ett återköp om du ångrar din biljettbokning. Om föreställningen ställs in av Unga Klara får du självklart pengarna tillbaka. För bokningsärenden, vänligen kontakta oss på [email protected].

Unga Klaras evenemang startar vid utsatt tid. Vid sen ankomst har vi tyvärr inte möjlighet för insläpp efter föreställningsstart.

Biljettbokning för större grupper

Du kan boka max 9 biljetter själv åt gången. Om du vill boka biljetter för större grupper, gör flera bokningar eller boka gruppbiljetter mot faktura mejla [email protected] eller ring oss på 08-506 201 73.

Foajéns öppettider

Vår foajé och biljettkassa öppnar 45 min före en föreställning. Här kan du mötas upp, fika, fråga om våra pjäser, hämta programblad, bläddra i böcker - och såklart köpa eller hämta ut biljetter. Om du inte har bokat i förväg så går det jättebra att komma på dörren. Ibland börjar skådespelet redan i foajén, så kom gärna lite tidigt - så du inte missar något!

Fota och filma

Mobiler ska vara avstängda eller i flygplansläge. Även ljuset från mobilskärmar kan distrahera eller störa skådespelarna och andra i publiken, så undvik att kolla telefonen under tiden som föreställningen pågår. Du får gärna fota och filma före, efteråt och i vår foajé!

Tillgänglighet

Här nedan hittar du information om tillgänglighet.

Rullstolsanpassning

Entrédörrarna kan öppnas automatiskt och inne i lokalerna finns inga hindrande trösklar. För att boka rullstolsplats till någon av våra pjäser, hör av dig till [email protected].

Färdtjänstadresser

Unga Klaras scen och kontor

Benny Fredrikssons Torg 5
Det är inte tillåtet att köra bil ner till Entréplan, Sergels torg.

Parkering

Det finns parkeringsplatser för dig med funktionsvariation på Malmtorgsgatan 3, Klara Västra Kyrkogata 16 och Klara Östra Kyrkogata 8.

Toaletter

Unga Klaras foajé har fyra publika toaletter. Tillgänglighetsanpassad toalett finns på Kulturhuset Stadsteaterns Entréplan, våning 2 och våning 5. Skötrum finns på våning 2.

Rullstolar

Du som använder rullstol kommer in till alla våra scener. När du bokar biljett till en föreställning eller ett evenemang, mejla [email protected], så hjälper vi dig att få rätt plats i salongen. Via webben går det inte att boka rullstolsplatser. Ledsagare har alltid fri entré.

Teckenspråkstolkning

Någon gång per säsong anordnar vi teckenspråkstolkade föreställningar, om intresse finns kontakta [email protected].

Nyhetsbrev

Vill du ha koll på senaste nytt?

Håll koll på Unga Klara!

Vill du hålla koll på när vi släpper biljetter till nya föreställningar? Vill du läsa om vad som händer på teatern?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom att skicka ett mejl till oss - klicka här!