REPERTOAR – UNGA KLARA ON TOUR 2019

För att jag säger det (Urpremiär)

Av: Gustav Deinoff, Farnaz Arbabi, Daniela Kullman m.fl.
Regi: Farnaz Arbabi
Målgrupp: 3-5 år

Unga Klara tar sig an childism – diskriminering och fördomar mot barn!

Barn är den grupp i samhället som har minst makt över sina egna liv.
Synen på barnet är att det ska växa upp och bli färdig människa.
Barndomen är en parentes, vuxenheten är norm.
Att vara barn är att snart bli vuxen.
Varför ser vi inte barnet som en fullvärdig människa?
Alla vuxna har varit barn.
Hur kommer det sig att vi ändå bidrar till barnets underordnade roll i samhället? Hur skulle samhället kunna se annorlunda ut?

Är en barnledd revolution möjlig?

Tänk om 

trotsigheten är civil olydnad?

barnets vägran är motstånd mot maktutövning?

buset är samhällsomstörtande verksamhet? 

Med avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier vässar Unga Klaras konstnärliga ledning pennorna och spänner musklerna för att skapa ett myllrande och storslaget verk som vill mötas i ögonhöjd. Den niohövdade ensemblen arbetar fysiskt och flerspråkigt med inspiration från både dans, mim, slapstick och akrobatik.  

Föreställningen är flerspråkig och till stor del rörelsebaserad, och därför inte beroende av en publiks förståelse av svenska.

De jag egentligen är (Nypremiär)

Av: Erik Uddenberg
Regi: Gustav Deinoff
Målgrupp: 9-12 år, elever och pedagoger i årskurs 3-6

En pjäs av Erik Uddenberg i regi av Gustav Deinoff som kretsar kring frågan om identitet – vilka vi är och vill vara. Texten är byggd kring berättelser om de karaktärer från böcker, film, serier och verklighet som vi ibland fantiserat att vi är. Vad gör drömmarna om oss själva med oss?

De jag egentligen är handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva. Spelas i klassrum och är en föreställning med integrerad teaterworkshop.

 

Girls Will Make You Blush (Nypremiär)

Av: Åsa Lindholm
Regi och koreografi: Gustav Deinoff, Mari Carrasco
Målgrupp: 13 år och uppåt

Girls will make you blush! är en kombinerad dans- och teaterföreställning och koreograferas/regisseras av duon Mari Carrasco & Gustav Deinoff. En energisk, fartfylld, väldigt humoristisk föreställning där vi pratar högt och skamlöst, fritt från pekpinnar om allt det som rör sig i huvud och kropp på tjejer i puberteten. Vi går rakt på sak, avdramatiserar, dissekerar och detaljstuderar, med humor och allvar, känslomässigt och pragmatiskt men aldrig någonsin mästrande eller förmanande. Vi vill upphöja puberteten och kvinnoblivandet till det viktigaste och mest angelägna ämne som man överhuvudtaget kan komma att tala om. Vi skapar en miljö där tjejer och killar kan diskutera tjejers pubertet som en självklarhet.

WE’RE NOT SORRY – WE’RE THE MOTHERFUCKING GIRLS

X (Nypremiär)

Av: Farnaz Arbabi, Dimen Abdulla, Erik Uddenberg, Molly Uddenberg, Mara Lee, Balsam Karam, Johanna Sandström, ensemblen mfl
Regi: Farnaz Arbabi
Målgrupp: 15 år och uppåt

X är en föreställning om att leva i Sverige idag, med utgångspunkt i att även Sverige har en kolonial och rasistisk historia – att Sverige har agerat med likgiltighet, fördömt och uteslutit och skoningslöst delat upp människor. Sverige har exploaterat landområden och tagit sig rätten att äga människor.
X handlar också om den delen i dig som är rädd och ängslig.
X kan ge dig tröst och stöd.
X kan störa och oroa dig.
närmar sig vår tids kanske mest angelägna fråga: Hur lever vi med varandra?
Med humor, svärta och sorg skakar X om och förändrar din blick på världen.
Translate