← Nyheter Nyhetsbrev #7, juli 2020

2020-07-31: Läs om senaste nytt från Unga Klara i vårt nyhetsbrev! Vi skriver bland annat om The Art of Facing Fear, ett internationellt scenkonstprojekt som sker online via Zoom med konstnärer från Europa, Afrika och Sydamerika, där Unga Klara och den svenska teatergruppen Darling Desperados samarbetar med bland andra Companhia de Teatro Os Satyros från Brasilien.

Nyhetsbrev 2020-07-31:

Läs nyhetsbrevet i original med bilder via den här länken.

Unga Klara i internationellt pandemi-projekt

Ikväll är det premiär för The Art of Facing Fear, ett internationellt scenkonstprojekt som sker online via Zoom med konstnärer från Europa, Afrika och Sydamerika, i vilket Unga Klara och den svenska teatergruppen Darling Desperados medverkar som samarbetspartner. Initiativtagare är Companhia de Teatro Os Satyros, ett av Brasiliens mest kända teaterkompanier, som beslöt att undersöka nya vägar att skapa scenkonst när pandemin stängde teaterhusen.

I centrum för teaterkompaniet Os Satyros digitala föreställning finns en dystopisk värld som befunnit sig i karantän i 5 555 dagar. Överheten har absolut kontroll över den isolerade befolkningen, som dock fortfarande har möjlighet att hålla kontakt med varandra via internet. Vilka är de känslor av oro och rädsla som tar över? Vad blir effekterna av den sociala intolerans och politisk extremism som breder ut sig i världen idag i spåren av pandemin?

Projektet produceras av Crown Troupe of Africa (NG), Darling Desperados (SE), Oddmanout (UK), Os Satyros (BR), Portuguese Cultural Center of Mindelo (CV), Village Gossip Productions (ZA), Tell-a-Tale (NG), The Kwasha! Theatre Company (ZA), The Market Theatre Laboratory (ZA) och Unga Klara (SE).

The Art of Facing Fear kommer att visas 31 juli, 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 och 29 augusti kl 20. Så koppla upp dig mot Zoom och ta del av detta spännande projekt!

Se en trailer här.

Boka din biljett här

Föreställningen sker på engelska. Andra språk förekommer i vissa fall. Föreställningens längd är c:a 60 min.

Farnaz Arbabi intervjuas i Nöjesguiden

Snart är det höst och den 15 oktober är det dags för urpremiären av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar på Unga Klara. Farnaz Arbabi, en av två konstnärliga ledare på Unga Klara som står för både regi och dramatisering, berättar i en aktuell intervju i Nöjesguiden bland annat om sin kärlek till Johannes Anyurus bok och utmaningen i att skriva ett teatermanus utifrån den.

Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021. Salongen har mycket begränsat antal platser. Det är redan över 1000 biljetter sålda, så skynda dig att boka din biljett så du inte blir utan!

Läs intervjun i Nöjesguiden här

Läs mer och boka här.