W.I.S.P. – Feministisk Scenkonstsamling del 2

17 november kl.18:00 – 19 november kl.19:00

Nu är det äntligen dags för WISPs Feministisk Scenkonstsamling del 2 på Unga Klara!

Anmäl dig till: maria@wisp.se

PÅ SCHEMAT:
Fredag kl 18-21
Unga Klara har panelsamtal med gäster; Maria Salah, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Nina Rashid. Samtal kring arbetsfilosofi, metodik och intersektionalitet.

Lördag kl 10:30-21
(Varav Workshops till 17:30 och Som man sår kl 19-21)
Makda Embaie, Iki Gonzales Magnusson, Blaue Frau och Nancy Herz håller workshops och dagen avslutas med föreställningen Som Man Sår på Unga Klara.

Söndag kl 11-17
Fortsättningsworkshop med Nancy Herz och Blaue Frau! Workshoppen hålls på engelska.

Maila maria@wisp.se för och boka din plats. ALLT ÄR GRATIS!
Säg till om du inte kan va med på alla dagar, det kan tyvärr var lite färre platser till söndagens workshop.

OBS igen: WISP är separatistiskt men inte Feministisk Scenkonstsamling.

OM NÅGRA AV DOM SOM GÖR HELGEN MAGISK:

Maria Salah är skådespelerska och kulturvetare som debuterar som regissör nästa år på Unga Klara med Torget. Hon har framförallt arbetat på Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern. En av grundarna till TRYCK, en kulturförening bestående av kulturarbetare ur den afrikanska diasporan.

Joel Mauricio Isabel Ortiz är författare, dramatiker, skribent och skådespelare. Våren 2018 debuterar hen med sin roman ”Sången om en son”. Joels skrivande rör sig kring teman om familj, relationer, adoption, vithet, rasism, queerhet och sex. Under 2017 är Joel en del av Riksteaterns residensverksamhet för ny dramatik med sin pjäs ”Den svenska sonen.”

Nina Rashid är spokenword-poet och skådespelare. Sedan starten 2013 har hon stått på några av Sveriges största scener och läst poesi. Hon har främst stått på Revolution Poetrys scener, för vilka hon även producerat evenemang, bl.a Revolution Poetry på Parkteatern 2016. Våren 2018 har hon huvudrollen i ”Kungligaste Teatern” på Dramaten.

Funktion, fördomar och folkvett
Iki Gonzalez Magnusson guidar oss genom våra egna fördomar och attityder och pratar funktionsnorm och crip. Iki är koreograf, dj, skådespelare och initiativtagare till kulturföreningen Utopia. Iki har arbetat med funktion och kultur sedan 2008. Ni har tex sett henne i Dyke Hard och hört henne i Funk i P1.

Makda Embaie är poet och konstnär. Hon har bland annat stått på Revolution Poetrys scener och arbetar även som producent för olika projekt i Revolution Poetry. Hon studerar för närvarande på Konstfack och tidigare på Biskops Arnös författarskola. Makda har sedan 2015 hållit i olika typer av workshops som har med spoken word och kreativt skrivande att göra.

Blaue Frau, den kritikerrosade feministiska och normkritiska scenkonstgruppen från Finland bjuder in till workshop tillsammans med Nancy Herz!

Nancy Herz är en Norsk-Libanesisk människorättsaktivist. Hon sitter i styrelsen för Norska Amnesty och flera andra humanitära organisationer. Hon driver den populära bloggen Nancy Herz och har just kommit ut med sin första bok Skamlös!!

Som Man Sår – om åtta män, fast på en okänd plats, där de ställs till svars för de små och stora brott de begått mot sig själva och mänskligheten. En dystopi om maktfullkomlighet och maskulinitetens destruktiva kraft

Feministisk Scenkonstsamling genomförs med stöd av Stockholms stad och i samarbete med ABF Stockholm.

Translate