Salong – Unga Klara möter…

Höstens Salonger på Unga Klara går i flyktingarnas, Syriens och migrationens tecken. Med utgångspunkt för det som just nu händer i Europa vill Unga Klara fortsätta vara en inspiration i kampen, ett ljus i mörkret och ett ställe dit du kan komma för att hjälpa. Vi samlas kring intressanta samtal och inbjudna gäster som har något viktigt att berätta.  Vi kommer på nya saker som kan förändra världen, i stort och i smått.

Baren är öppen. Musiken är på.
Gratis inträde – vi vill att du kommer hit!
Det finns så mycket vi kan göra. Tillsammans.

Inträdet till Unga Klara Salong är gratis. Vi uppmanar istället besökare att ge pengar till Ingen människa är illegal.

5 oktober 18:00-20:00
Unga Klara möter Ellen Nyman och America Vera Zavala

Gutav Deinoff möter Ellen Nyman aktivist och skådespelare och America Vera Zavala aktivist och dramatiker kring temat aktivist och konstnär.

12 oktober 18:00-20:00 INSTÄLLT!!! Vi återkommer ang annat datum.
Unga Klara möter Théâtre du Soleil

Vi visar en film med den franska teatergruppen Théâtre du Soleil under ledning av Ariane Mnouchkine och deras arbete med föreställningen Tartuffe. Efter filmen samtal med Susanne Marco dramatiker om Théâtre du Soleils workshop ”Nomadskolan” som genomfördes på Gotland i år.

26 oktober och 2 november 18:00-20:00
Unga Klara möter TRYCK

Samtalsledare: Astrid Kakuli och Maria Salah
Två samtal – Framtiden, strategierna och förändringen. TRYCK firar fem år. Vad har hänt inom svenskt kulturliv mellan 2010 och 2015? Vad har diskuterats? Liten Skär och alla små Brokiga. Bildskolan. Play. Rasistiska stereotyper. Tintin-böcker. Pippi. We are not your Motley Crew. X. Rummet. Black is the New Black. Angela Davis. Vi kommer att blicka bakåt, men framförallt framåt. Vi kommer att samtala med de som som har förändrat och de som kommer att förändra. Vi kommer att samtala om scenkonst, strategier, film, bilder, intersektionalitet, makt, utrymme, okunnighet, ord och tålamod.
TRYCK är en politiskt obunden, ideell kulturförening bestående av kulturarbetare ur den afrikanska diasporan verksamma inom svenskt kulturliv

9 november 18:00-20:00
Unga Klara möter Clowner utan Gränser

En helkväll med artister och ambassadörer från Clowner utan Gränsers ambassadörer på Unga Klara. Samtalsledare: Oldoz Javidi
Kvällens föreställning: Clowner utan gränser. En kortare clownföreställning med artister från Libanonshowerna, bildvisning från fältarbetet och ett avslutande samtal med artisterna om arbetet i fält.

16 november 18:00-21:00
Unga Klara möter feminister

Unga Klara tar tempen på den mångfacetterade feministiska kampen av idag. Samtalsledare: Gustav Deinoff, som pratar med Ida Östensson, Maria-Pia Boëthius, Sahar Mosleh och Shirley Harthey Ubilla.
Kvällens föreställning: performance av den coolaste dansgruppen på länge – JUCK
Svenska dansgruppen JUCK har precis som namnet avslöjar specialiserat sig på klassiskt macho juckdans. Gruppen består av fem dansare och artister och handlar enligt om ”frihet att uttrycka sig, sexualitet, att ha kul och bredda perspektiven på femininitet och genus”.

Feministiska kören Guldfittorna uppträder.

 

23 november 18:00-20:00
Unga Klara möter Neftali Milfuegos

Jasmin Sandra möter Neftali Milfuegos författaren av Tankar mellan hjärtslag.
Kvällens föreställningar: Krigardrottningen och Ni kan kalla mig blattebög

30 november 18:00-20:00
Unga Klara möter Friends

Friends och Unga klara berättar om samarbetsprojektet Med Rätt Att Vara.
Kvällens föreställning: De jag egentligen är

 7 december 18:00-20:00
Unga Klara möter Paret

Samtalsledare: Gustav Deinoff.
Kvällens föreställning: Paret – En föreställning om begär, åldrande, utanförskap och åtrå.
OBS! Föreställningen PARET spelar även den 8 december kl 19.00.

14 december 18:00-20:00
Unga Klara möter RFSL Newcomers

Samtal om HTBQ-personers rättigheter i Ryssland samt asylsökande HBTQ-personers situation i Sverige.
Kvällens föreställning: To from* Russia with Love

Bakom kulisserna

Publicerat den 18 september 2015

"Vi gör vad vi kan"

Senaste tidens rapporter från flyktingkatastrofen kan göra en rätt modfälld och sänkt. Givetvis är det något som vi på Unga Klara pratar om och diskuterar ständigt – i allt vi gör, alla möten vi har och när vi tänker framåt. Vad kan vi göra? Kan Unga Klara göra något? Vi vill vara en del i de frivilliga insatser som pågår för att hjälpa alla flyktingar som kommer till, och passerar…

Läs hela inlägget >

Translate