9 maj kl.20.00
Samtal med Henrik Arnstad och Nisha Besara

Historikern Henrik Arnstad kommer tillbaka för att prata med Nisha Besara om demokrati efter den sista offentliga föreställning av Torget. Samtalet ingår i biljettköp – boka här!

 

8 maj kl.20.00
Samtal med Athena Farrokhzad, Maria Salah och Torgets ensemble 

Efter kvällens offentliga föreställning av vår klassrumsföreställning Torget kommer Torgets manusförfattare Athena Farrokhzad och regissör Maria Salah att prata med ensemblen. Samtalet ingår i biljettköp – boka här!

 

23 april ca. 21.45-22.30
Samtal med Sveriges Kvinnolobby och Unizon

Efter kvällens föreställning av kritikerrosade OCEAN kommer Unga Klaras VD Nisha Besara samtala med representanter från Sveriges Kvinnolobby och Unizon.

Sveriges Kvinnolobby är en partipolitiskt obunden paraplyorganisation som samlar 49 kvinnoorganisationer och verkar för kvinnors fulla mänskliga rättigheter i ett jämställt samhälle.

Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Samtalet ingår i biljettköp – boka era biljetter här.

 

17 april ca.18.00
Salong med Kollaborativet om Det som rör oss

Efter kvällens föreställning av gästspelet Det som rör oss pratar Kollaborativet med Unga Klaras konstnärliga ledare Gustav Deinoff och berättar om sina erfarenheter från projektet …när vi lyser för varandra… som syftar till att skapa nyfikenhet för svenskt teckenspråk samt öka deltagandet bland teckenspråkiga barn och unga i kulturlivet.

Från projektgruppen medverkar: Ellen Spens, Birgitta Ozolins, Dana Lötberg, Astrid Hemer Nordenhake och Lisbeth Hagerman. 

Under kvällen visas även filmat material från deltagarprocesserna. 

Samtalet förs både på svenskt teckenspråk och talad svenska. Tolkar finns på plats. 

 

16 april ca. 21:45-22.30
Samtal med Suzanne Osten

Välkomna till samtal efter kvällens föreställning av kritikerrosade OCEAN! Boka era biljetter här – samtalet ingår i biljettköp.

OCEANs regissör Paula Stenström Öhman kommer att samtala med Unga Klaras grundare och regissören Suzanne Osten.

 

10 april ca. 21.45-22.30
Samtal med forskare från Uppsala universitet

Välkomna till samtal efter kvällens föreställning av kritikerrosade OCEAN! Bara ett fåtal biljetter kvar, boka här – samtalet ingår i biljettköp.

Paula Stenström Öhman kommer att samtala med forskarna David Redmalm och Maria Törnqvist, en del av forskningsteamet SIC! från Institutet för Framtidsstudier och Uppsala universitet vars forskning om intimitet pjäsen är baserad på.

Institutet för Framtidsstudier är en självständig forskningsstiftelse som har till uppgift att främja framtidsperspektivet i forskning och samhällsdebatt.

 

2 april kl.18.00-20.00
Salong Demokrati, så funkar det — egentligen!

Demokratin monteras ner världen över och de auktoritära idéerna växer i styrka, inte minst i Sverige. Demokratin har blivit sårbar, särskilt eftersom vi glömt bort vad demokrati egentligen är.

Historikern Henrik Arnstad har studerat den moderna internationella demokratiforskningen i sex år utifrån sin kommande bok ”Hatade demokrati: de inkluderande rörelsernas ideologi och historia”. Hur fungerar demokrati, som politisk ideologi? Vad är egentligen demokrati? Hur har demokratisering arbetat, sedan forntiden och framåt?

Hur arbetar antidemokratiska ideologier, som exempelvis rasism och kvinnohat? Varför är demokrati ett omtyckt ord, men avskytt i praktiken? Hur kan demokratin göra come-back, valåret 2018?

 

21 mars ca. 21.45-22.30
Samtal med Maria Ahlin och #porrfribarndom

Direkt efter kvällens föreställning av OCEAN blir det samtal med regissören Paula Stenström Öhman, författaren av Visuell drog Maria Ahlin och representanter från #porrfribarndom. Samtalet ingår i biljettköpet av kvällens föreställning, boka dina biljetter här.

OCEAN är den nyskrivna pjäsen med idé, text och regi av Paula Stenström Öhman. Efter kvällens föreställning kommer hon samtala med initiativtagare till #porrfribarndom och Maria Ahlin som har skrivit Visuell drog, boken som granskar och utforskar barns och ungdomars inställning till porr.

OCEAN går på djupet med aktuella ämnen som intimitet, sex, kärlek, nedärvda trauman och porr utifrån tre generationers perspektiv och med över 20 karaktärer.

Maria Ahlin arbetar förebyggande med frågor som rör människohandel för sexuella och andra ändamål genom ungdomsorganisationen Freethem. Hon är också föreläsare inom ämnen som prostitution, pornografi och psykisk ohälsa.

#porrfribarndom startades i november 2017 av fyra föräldrar i Nacka som insåg att deras barn hade rak tillgång till aggressiv porr via förskolans digitala utrustning.

 

Salong Röda Tråden
19 februari kl.18:00-20:00 på Unga Klara

2018 är valår. Vilken roll kan utomparlamentariska rörelser spela? Vilka erfarenheter finns av att förena parlamentarisk och utomparlamentarisk kamp?

Program
Ett utdrag ur vår föreställning Torget.

Samtal
Birger Schlaug: Exemplet Miljöpartiet – från massrörelse till parlamentsparti. Möjligheter och problem.
Tove Karnerud: Exemplet Malmö – vänstersamarbete parti och aktivister?
Kajsa Ekis Ekman: Exemplen Barcelona och Portugal – när vänstern tog makten.

Moderator: Li Eriksson Andersdotter

Fri entré! Boka din plats nedan.

Arrangör: Clarté och Nystanet

Translate