23 oktober kl.16:00-18:00
Salong Mammor på flykt – kan kultur frigöra trauman? 

De är mammor från olika generationer. De har alla flytt. Någon kom till Sverige för flera decennier sedan, andra har kommit nyligen. Och ingen av dem har tidigare pratat om sina erfarenheter av flykten.

Tillsammans med Oktoberteatern vill Unga Klara med projektet Mammor på flykt lyfta berättelser som inte tidigare har hörts och belysa vilken roll kultur kan ha vid svåra livsupplevelser. Kvinnorna i projektet kommer att dela med sig av sina erfarenheter och därefter blir det panelsamtal.

Panel:
Anna Bohman Enmalm, ordförande Kultur- och fritidsnämnden i Södertälje, berättar om stadens historia som invandrarstad och kulturens roll.

America Vera-Zavala, dramatiker och regissör, delar med sig hur pjäsen Svenska Hijabis blev ett sätt att bearbeta erfarenheten av att bära slöja.

Nisha Besara, VD på Unga Klara, berättar hur teaterns möten med och/eller nyanlända ger nya perspektiv.

Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad.

Moderator: Jenny Madestam, statsvetare och styrelseledamot i Oktoberteatern

 

20 november kl.18:00-20:00
Salong Icke-binär nu!

Unga Klara anordnar tillsammans med författaren och skådespelaren Joel Mauricio Isabel Ortiz en kväll med samtal och en reading av hens nyskrivna pjäs. Samtalen och dramatiken kommer fokusera på icke- binära transpersoner som rasifieras. Ett panelsamtal av och om icke-binära transpersoner som rasifieras.

Moderator är Jon Ely, aktivist, poet och konstnär som existerar mestadels på Instagram @suedi_alien. 

Deltagare:
Anna Andersson, aktivist, kreatör, student som driver den separatistiska plattformen PoC Stockholm för Stockholms gymnasieelver.

Isabel Johansson, går den estetiska linjen, skapar musik och håller på att göra en konsert inför hens gymnasiearbete.

Joel Mauricio Isabel Ortiz debuterar 2018 på Norstedts med romanen Sången om en son, där huvudpersonen är en icke-binär queer person. Joel har skrivit en ny pjäs: Noo & Michelle, som handlar om två unga icke-binära ungdomar som rasifieras som slår tillbaka. En reading av pjäsen kommer genomföras under kvällen.

Skådespelare: Christopher Lehmann, Joel Mauricio Isabel Ortiz

Samtalslängd: 35 minuter
Mingelpaus: 15 minuter
Reading: 35 minuter
Språk: Svenska

Eventet är inte separatistiskt

 

Biljetter

Translate