Unga Klara Salong våren 2017

18 mars kl. 17.00-20.00
Salong Adoption med Joel Mauricio Almroth

Transnationell adoption, samtal om adoption från den adopterades perspektiv där Joel Mauricio Isabel Ortiz Almroth och Jon Ely försöker nyansera och se adoption som en komplex process med postkoloniala förtecken. Efter samtalet läses Joels pjäs ”Den Svenska Sonen” upp i samarbete med Riksteatern där Joel bedriver ett residensprojekt som dramatiker och regissör. Deltagare i readingen: Eva Johansson, Carlos Romeros Cruz, Christopher Lehman och Joel Mauricio Almroth.

Salong Adoption är gratis.

 

4 maj kl 15.00
Salong Demokratiskt helande samtal

Ett samtal om kolonisering, om hur det är att leva i och överleva kolonisation. Vad har hänt historiskt? Vad händer i dag – görs något för att åtgärda missförhållandena? Kan vi – de koloniserade och kolonisatören – bryta oss loss från övergreppen?

Samtalet förs mellan teaterchef och initiativtagare Åsa Simma, Matti Berg, talesperson i gruvfrågor, miljöaktivist och vann Girjas-målet om landfrågor mot svenska staten, Anne Siviken, psykolog på samiska SANKS, ett nationellt kompetenscenter för psykisk hälsa och Kenneth Haetta, journalisten som avslöjade de systematiska sexuella övergreppen i Sápmi. 

OBS! Salong Demokratiska helande samtal är gratis men biljetter behövs. Bokas via länken nedan. Biljetter till föreställningen Co2lonialNATION kan köpas här.

MATBILJETT
Det går att förbeställa mingelmat från Renprodukter via Sameföreningen i Stockholm till efter Salong Demokratiska helande samtal den 4/5. Maten beställs här.

 

15 maj kl. 19.00-22.00
Salong Ebru Nihan Celkan

Den 15/5 får Unga Klara besök av den turkiska pjäsförfattaren Ebru Nihan Celkan. Med ett queerperspektiv och fokus på feminism och hbtq-personers livssituation i det turkiska samhället har Ebru kallats för en progressiv röst inom den turkiska dramatiken. Andra vanligt förekommande teman i hennes pjäser är familj, vänskap, kärlek och motstånd. 2017 valdes Ebru Nihan Celkan ut som en av fyra författare att delta i Maxim Gorki Teaterns internationella författarprojekt ”Krieg im Frieden – War in Peace”.

Under salongen får vi höra utdrag ur hennes pjäser ”Triggerman” & ”After the Day Nobody Died”, ta del av ett samtal mellan Ebru och Farnaz Arbabi med publikfrågor samt mingla!

Biljetter

Translate