Salong – Unga Klara möter…

Välkommen till Unga Klara Salong. Vi samlas kring intressanta samtal och inbjudna gäster som har något viktigt att berätta.  Vi kommer på nya saker som kan förändra världen, i stort och i smått.

Baren är öppen. Musiken är på.
Gratis inträde – vi vill att du kommer hit!
Det finns så mycket vi kan göra. Tillsammans.

 

Hösten 2016

Höstens tema är queer scenkonst.

29 augusti kl 18.00
Alex Alvina Chamberland

Alex Alvina Chamberland (f. 1986) är en svensk-amerikansk performancekonstnär och författarinna baserad i Berlin. Hon avlade sin masters/mistress-examen i genusvetenskap på Södertörns Högskola våren 2015 med en uppsats kring transfeminint systerskap och intersektionalitet i New York.

Tillsammans med Anna Svensson har Chamberland skrivit boken Allt som är mitt : våldtäkt, stigmatisering och upprättelse som 2015 gavs ut på Bokförlaget ETC. Chamberland kommer att läsa högt ur sitt nya verk som går under arbetsnamnet ”Utelåst – uppväxtnostalgi för freaks”. Efteråt samtal och möjlighet att ställa frågor.

20 oktober kl 18.00
Teater som motstånd!
En kväll med Freedom Theatre i Jenin. Filmvisning och efterföljande samtal.
Nabil Al-Raee, konstnärlig ledare för Frihetsteatern i Jenins flyktingläger, Palestina, och Jonatan Stanczak, en av Frihetsteaterns grundare, talar med Siham Shurafa, skådespelare på Unga Klara om förutsättningarna för politisk teater i ett flyktingläger och Frihetsteaterns roll i den palestinska befrielserörelsen.
Visning av filmen Journey of a Freedom Fighter av Mohammed Moawia. Frågor och diskussion med publiken. Efter kl 20.00 fortsätter samtalen i foajén där det finns fika till försäljning.

The Freedom Theatre, Frihetsteatern, ligger i Jenins flyktingläger på Västbanken och är idag det största kulturcentret i norra delen av det palestinska området. Frihetsteatern erbjuder workshops i teater, fotografi, filmskapande och fotografi, producerar scenkonstföreställningar för barn och vuxna och driver en treårig skådespelarutbildning. Banden mellan Frihetsteatern och Sverige är starka. Bland de som grundade Frihetsteatern 2006 fanns två svenskar och i Stiftelsen The Freedom Theatre, som leder teaterns verksamhet, finns flera svenska välkända kulturpersonligheter och människorättsaktivister. Samarbetet mellan svenska och palestinska kulturarbetare har inte bara bidragit till att bygga upp en professionell teater i Jenin utan också till inspiration för svenska kulturarbetare och kulturinstitutioner.

 

28 oktober kl 18.00
Scen Totalnormal

En mobil scen för unga med erfarenhet av psykisk ohälsa eller utanförskap. En föreställning kring temat självmord. Regi Aurelia Le Huche under ledning av MIND.

 

20 november kl 18.00
Transgender Day of Remembrance
Salong i samband med föreställningen Flytta på er – Jag ska bli fri av och med Aleksa Lundberg. ”Den ocensurerade versionen av min vilja att synliggöra transpersoner, starta en offentlig debatt och visa på det mångfacetterade i att tillhöra ett kön.” Salongen innehåller tal, poesi, konstutställning, musik, föreställningen och en efterföljande paneldiskussion. OBSERVERA! Salongen är ej gratis denna gång utan ingår i biljetten för föreställningen den 20:e November. Biljetter köps på www.ungaklara.se/biljetter

 

Translate