Torget – om demokrati

Urpremiär 9 februari 2018
Offentliga föreställningar spelas på Unga Klara
21 april och 7-9 maj 

Av: Athena Farrokhzad
Regi: Maria Salah
Scenografi, kostym och mask: Jenny Kronberg
Dramaturg: Tova Gerge
Regiassistent: Adam Jawad
Kostymassistent: Ulla Oddsdotter
Pedagog: Valentina Chamorro Westergårdh
Grafisk form: Studio Parasto Backman

Medverkande: Françoise Fournier, Lisette T. Pagler och Victor Ström

Torget betraktas som demokratins urscen, en plats där medborgarna samlas för att gemensamt fatta politiska beslut. Men vem har egentligen tillträde dit? Vem räknas som medborgare? Vem plockar upp skräpet när mötet är över? Och vad händer om de egentliga besluten fattas någon annanstans? Torget är en pjäs i collageform om demokrati, som riktar sig till förstagångsväljare.

Torget utforskar demokratibegreppet utifrån några fundamentala frågeställningar om relationen mellan stat och kapital, om skillnaden mellan att ha rättigheter och resurser, om vilka liv vi sörjt för och vilka liv vi kommer att sörja över. Vi ses på torget!

Målgrupp: Sista året på gymnasiet/förstagångsväljare
Plats: Skolor i Stockholms län
Föreställningens längd: ca 2 lektionstimmar
Pris: En föreställning 2500 kr exklusive moms. Köper ni två föreställningar eller fler kostar de 2000 kr styck exklusive moms.

Bokningar: För att boka Torget till er skola, skicka ett mail till bokning@ungaklara.se eller ring oss på 08-506 20 173.

Lärarkväll/kulturkväll: 15 januari 2018 kl. 18-20:00 på Unga Klara har vi lärarkväll som nu är en kulturkväll öppen för kulturverksamma och intresserade! Vi bjuder på mat, utdrag ur föreställningen och samtal med regissören Maria Salah och författaren Athena Farrokhzad. OSA namn på deltagare och skola/verksamhet till osa@ungaklara.se senast 10 januari. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Biljetter

Translate