Unga Klara i samarbete med Teaterrepubliken
16-20 mars 2012

Medverkande:
Ellen Siöö
Anna Rydén
August Lindmark
Torbjörn Lindberg

Text och Regi: August Lindmark
Produktion: Jens Peter Karlsson
Teknik: Anna Nässlander
Musik: Hugo Lindmark

Malmös mest omtalade föreställning 2011. Nu till Stockholm.

Teaterrepublken skaffar barn och förvandlas till ondsinta varelser. Lika ondsinta som ni blev när ni fick barn. Lika ondsinta som era föräldrar var mot er. Lika ondsinta och inkompetenta som ni är i era relationer till andra vuxna.

Teaterrepubliken har dock tagit tag i problemet. Vi bearbetar vår ondsindhet och blir goda. Vi ställer oss på barnens sida och försvarar dem mot vuxenvärldens ondsindhet. Vi försvarar nästa generation mot dig.

Dessutom följer vi dina kommunala skattepengar in i förtrycket och kränkningarnas värld. En värld som finns här och nu i Sverige. Och vi låter dig följa med. Så du kan öppna ögonen.
Så du kan bli lika god som vi.

”Det mesta av det som vi betraktar som uppfostran är både överflödigt och direkt skadligt.”
Jesper Juul, familjeterapeut.

Spelschema:
Fredag 16 mars kl 19.00
Lördag 17 mars kl 13.00
söndag 18 mars kl 18.00
Tisdag 20 mars kl 19.00

Målgrupp: vuxen
Föreställningens längd: 2h 55min inkl 20 min paus

Formarbetet är begåvat och skådespeleriet svänger. […] Det självkommenterande draget är charmigt, självdistansen stor. Fram växer en engagerande och tankeväckande berättelse, som handlar om oss människor när vi kanske är som mest sårbara.

Malena Forsare – Sydsvenskan

Spegla samhället. Gripa in i samtida debatt. Påverka världen utanför scenen. I kulturpolitiska målsättningar är detta scenkonstens honnörsord. Alltför få lyckas.
Men Teaterrepubliken i Malmö når ända ut till Studio Ett (P1 Sveriges radio, Teaterrepublikens anmärkning) och Malmö stads nämnder med sin pjäs ”Teaterrepubliken får barn”. […]
Så här gör man. Blanda spelscener med engagerade faktaföreläsningar. Redovisa undersökande journalistik från scen. Baka in debattreaktioner på föreställningen i föreställningen. Lägg lager på lager av underhållande metafiktioner. […]
Det är lysande.

Björn Gunnarsson – Helsingborgs dagblad

När Teaterrepubliken i Malmö nu tar sig an temat familjeliv och relationer så sker det i form av ett möte mellan grävande journalistik och sofistikerad metateater. […] Teaterrepublikens skådespelare jobbar sig, med en imponerande energi, fram till en arbetsseger i en föreställning som innehåller åtskilligt av humor, men också tankeväckande frågeställningar.

Clemens Altgård – Skånska dagbladet

Recensioner:
DN 20120319

Translate