Som man sår

Urpremiär 14 oktober

Av: Kristian Hallberg
Regi: Gustav Deinoff
Koreografi: Mari Carrasco
Musik: Toni Martin Dobrzanski
Ljus: Karl Svensson
Scenografi: Gustav Deinoff
Kostym: Mary-Anne Buyondo
Mask: Eva Rizell
Regiassistent: Jasmin Sandra
Teknisk chef: Kristian Nielsen
Ljus & körtekniker: Mats Eriksson
Ljudtekniker: Erika Engborg
Dekorbygge: Visual Act, Kristian Nielsen, Ulla Oddsdotter, Jo Alfredsson, & Torbjörn Gjers
Koordinator för barnensemblen: Rebecca Hamilton
Sömmerska: Celeste Cambaza
Konstnär: Sally Karlsson
Grafisk formgivare: Studio Parasto Backman
Praktikanter: Bianca Pripp, Fredrika Frykstrand och Tilda Berghäll
Teaterförlag: Draken Teaterförlag

Medverkande: Acaymo Luis Valdes, Anders Johannisson, Arman Fanni, Dag Andersson, Erik Linghede, Francoise Fournier, Richard Sseruwagi och Rita Lemivaara.

Medverkande barnskådespelare: Alice Ohlin, Alma Huss, Dafne Reinhard, Edith Abrahamsson, Errol Kakuli, Hanna Rizgar, Jonatan Wiklund, Tuva Huss, Wynja Törnros.

Vi möts på skolgårdar, i replokaler och i omklädningsrum. Vi möts i verkligheten och på sociala medier. Vi är män och vi träffas på utvalda platser. Vi bestämmer vilka vi ska tilltala och vilka som ska tilltala oss. Vi är män och vi möts längs sidlinjer och gapar på våra barn. Vi möts i kollektivtrafiken, på väg till och från olika evenemang. Vi möts i Ovala rummet. Vi är män och det är vi som har makten. Vi bestämmer vilka som ska dö och leva. Vi är alltid på väg, det finns alltid något rekord att slå, något nytt rum att ta över. Men vad händer om vi fastnar i omklädningsrummet, vad händer om vi inte kan ta oss ut från replokalen? Vad händer när vår egen makt tar makten över oss? Vart går vi då? Vilka ska vi då vara?

Som man sår är en teaterföreställning om maskulinitetens kraft, om patriarkatets självförstörande, en dystopi om maktfullkomlighet, en sorgesång om snubbars eviga krav på resultat. Det kommer vara mycket snack och lite hockey. Men också en hel del dans.

Föreställningens längd: ca 120 minuter inklusive paus
För skolor rekommenderas föreställningen från gymnasiet.

Skolor inom Stockholms stad kan boka biljetter med Kulanpremien, då kostar biljetterna endast 25 kr/st istället för 75 kr/st. Biljetter till detta erbjudande bokas via den här sidan.

Recensioner
Dagens Nyheter ”Som man sår” – genialt om det frustrerade manslivet
Svenska Dagbladet  Machomannen ställs till svars för skeva ideal
Aftonbladet Tyranner och sköna snubbar
Expressen Hyggliga, utsatta och missförstådda

””Som man sår” tillhör de scenkonstupplevelser som är så starkt berörande och genialt framförda att jag lämnar teatern aningen förändrad. Det är fruktansvärt. Och fruktansvärt bra.” Pia Huss DN

Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet, PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Stockholms läns landsting och Stockholms stad. #100åravjämställdhet

Biljetter (Köpt biljett återlöses ej!)

Translate