Smalbensstipendiet 2016

Utdelning av Smalbensstipendiet 2016
30 november kl 19.00

Smalbensstipendiefonden instiftades 2012 av Stefan Böhm för att utdela ett återkommande stipendium till den eller dem som med teatrala medel utdelar en välriktad spark mot smalbenen på all slags diskriminering.

2016 års Smalbensstipendium på 10.000 kr tilldelas Christopher Lehmann för att utveckla projektet ”Drömmaren”. Christopher Lehmann är student på StDH/Stockholms konstnärliga högskola och går tredje och sista året på kandidatutbildningen med inriktning skådespeleri. I samband med stipendieutdelningen spelas föreställningen Drömmaren på Unga Klara.

Drömmaren – Av och med Christopher Lehmann

I både nattliga och dagliga drömmar slungas Christopher fram och tillbaka mellan olika människotyper och roller. Kastas mellan rasistiska situationer på nybyggda lekplatser, kaosfyllda kulturskolor, våldsamma knivbråk på tunnelbaneperronger, peppande kurser i manlighet i högstadiekorridorer. I drömmarna är han vad han vill – allt från glittrande DragQueen, föraktfull göteborgare och rassepojke. Men i verkligheten då? Who da fakk är han då?

Föreställningen Drömmaren producerades som en del av Departure StDH/Stockholms konstnärliga högskola. Föreställningens längd: ca 1 timme och 10 minuter. Fotograf: Jonas Jörneberg.


Biljetterna är gratis och bokas via länk nedan.

 

Translate