Såpan – you don´t wanna drop it!

Premiär 31 juli
Text & regi Robin N Spegel

Så som alla goda såpor kommer även denna gå i repris nu i ett såpa-maraton med alla avsnitt på en kväll den 9 oktober på Unga Klara.

18.00-19.10 avsnitt 1 & 2
19.30-20.40 avsnitt 3 & 4
21.10-22.10 avsnitt 5 & 6

Ensemble: Johanna Essie Sjögren, Francine Agbodjalou, Eddie Mio Larson, Andrea Edwards, Saga Björklund Jönsson, Tobias Kralmark
Produktion: Vilma Seth, Johanna Essie Sjögren, Robin N Spegel
Musik: Saga Björklund Jönsson, Anna Giertz
Koreografi: Tobias Kralmark, Saga Björklund Jönsson
Ljus: Linn Persson
Scenografi: Anna Dolata
Kostym: Francine Agbodjalou
Regi/scenografiassistent: Anna Nygren
Grafisk form: Eddie Mio Larsson
Manus & regi: Robin N Spegel
Dramaturg/regimentor: Åsa Lindholm

TV-serie + Musikal + Live + Queer = såpan!
SÅPAN utspelar sig på en bar där ett gäng queers försöker få vardagen och livet att gå ihop. Fifi, en naiv cheerleadertjej har precis avbrutit sina läkarstudier på Harvard för att ta över sin plötsligt bortgångna pappas roll som klubbchef. Första dagen kommer Fifi till klubben full med idéer om hur stället ska drivas men möts av motstånd, hemligheter och outtalade regler. SÅPAN utlovar lesbiska graviditeter, bojkotts-dansande djurrättsaktivister, regnbågsfamilje-separationer, polyamorösa dansgolvhångel OCH intersexuella återuppstoder från de döda.

Stereotyper – klyschor – underhållning i en härlig blandning – i så många varv och avsnitt efter varandra så att vi snart tappar bort oss i vilken cliché som ’borde’ tillhöra vilken karkatär. Kvalitetsteatern vill med SÅPAN utöka handlingsutrymmet för HBTQ-personer båda på scen och i verkligheten.

Translate