…precis som du föreställt dig

Regi: Elin Skärstrand

5 mars – 16 maj 2015 gör Unga Klara teater i samarbete med Stockholms stadsbibliotek en biblioteksturné med en föreställningsom spelas för förskolebarn (från 3- 6 år). Under repetitionsperioden besöker vi olika förskolor för att möta, samtala och skapa tillsammans med barnen. Under spelperioden stannar vi en vecka på varje bibliotek – förskolan kommer då till biblioteken för att titta på föreställningen.

…precis som du föreställt dig  är ett barns resa genom litteraturen. Hon besöker andra platser och andra världar, testar att vara någon eller något annat.

4-åriga Mathilda har hittat ett bibliotek. Men hon vet inte vem hon är. Hon känner sig ensam. Ibland är det skönt och ibland är det sorgligt. Så dyker Petit upp och drar in henne i bibliotekets djupaste salar, till den uråldriga bibliotekarien Amin Al Maktabahs rike. Tillsammans flyger de över och vänder upp och ner på världen. Bit för bit upptäcker Mathilda boken om sig själv. Och att det är hon som har skrivit den.

Scenbild: Linda Gonçalves
Medverkande skådespelare: Victor Criado, Maria Nohra, Victor Ström
Dramaturg: Erik Uddenberg
Manus: Hela ensemblen
Vill du boka eller få mer info?

 

I den delvis interaktiva föreställningen pratar vi både svenska, arabiska och spanska

Bakom kulisserna

Publicerat den 18 augusti 2015

..precis som du föreställt dig

-Sover dom? Klockan närmar sig tio en fredagförmiddag och vi står inne i Kista bibliotek tillsammans med tjugofem förväntansfulla förskolebarn. En grupp står på led, en annan är utspridd och barnen klättrar på det som går att klättras på i det modernt inredda biblioteket. En bibliotekarie berättar att tre skådespelare befinner sig inne i rummet bakom henne och att föreställningen snart ska börja. -Nej, de sover inte. De värmer upp.…

Läs hela inlägget >

Translate