Monsterkabinettet

Av: Malin Axelsson
Regi: Sara Giese

Slottet ligger längst in i skogen, mitt i stormen, och det är fullt av spöken.
Dit kommer en kvinna, med allt hon äger i en enda kappsäck. Utan att veta om det har hon fått anställning som assistent hos en mystisk författare. Men frågan är om det är ett jobb man kan lämna med livet i behåll.

Möt Medusa, Lulu, Britney Spears och hela den ryska Dödsbataljonen i en vild och ovanlig föreställning. ”Stå blinda kvar i tidens mörker. Eller stig in och börja se.”


Dramatikern Malin Axelsson, tidigare känd på Stockholms Stadsteater för sin pjäs Stålflikkan och bearbetningen av succén Jösses flickor, återkommer här med en gotisk saga i modern tappning om vrede, om att bryta sig loss och att skapa något nytt. Hur förbannad och våldsam kan en kvinna vara utan att bli monsterförklarad?

Medverkande på scen: Författaren Clara Norman, Kvinnan Cilla Thorell, Salome/Lulu m fl roller Katharina Cohen, Wolfi m fl roller Peter Järn, Britney m fl roller Carl Johan Karlson, Blondi/djurisk man/mamma Omid Khansari, Maria Botchkareva Eva Melander, Circe/Lorena B m fl roller Maria Johansson, Medusa/Judith m fl rollera Ulla Tylén

Scenografi och kostym: Anna Heymowska
Musik: Malin Dahlström
Ljus: Lina Benneth
Ljud: Appel
Mask: Carina Saxenberg, Patricia Svajger
Stunt- och svärdkoreografi: Jannica Svärd
Video: David Giese

Translate