Mödrars manifest

Gästspel 31 Augusti 19:00 på Unga Klara
Spelplats: Sergels torg

Medverkande: Cristina Cruz Herrán, Cristina Juárez García, Paulina Lasa, Sandra Ruíz, Nasim Aghili m.fl.
Regissör och dramatiker: Nasim Aghili
Koncept och idé: Konstgruppen Ful
Musik: Quiquiriquí Coyotas, Paulina Lasa
Scenbild: Konstgruppen Ful, Aminullah Rezai, Khalid och Naim Mohammadi
Språk: Svenska, spanska, persiska, engelska

Konstgruppen Ful presenterar del 2 av vårt arbete om migrationspolitik och rasistiska nationsgränser: Mödrars Manifest!

Mödrars Manifest är en sorgeritual som skapas tillsammans med ensamkommande unga migranter i Sverige och mödrar som letar efter sina försvunna barn i Centralamerika för att belysa och bekräfta den sorg som familjesplittringar resulterar i. Det är också ett rum där dessa förluster synliggörs och där vi som sörjer tillsammans kan hitta kraft och helande i varandra. Efter premiären turnerar föreställningen i Sverige och Europa under sommaren 2018 för att skapa en annan verklighetsbeskrivning än den rasistiska och inhumana som politiker reproducerar och sprider under valrörelsen.

Mödrars Manifest är ett internationellt konstprojekt och politisk aktion av Konstgruppen Ful (Sverige), det feministiska transborder-bandet Quiquiriquí Coyotas (Mexico/USA) och musikern Paulina Lasa (Mexico). Den turnerande föreställningen och utställningen är en uppföljning på det uppmärksammade verket Europa Europa (Ful i samarbete med The Knife) med premiär valsommaren 2014 och turné i Sverige, Europa och Nordamerika 2014-16.

Mödrars Manifest är en samproduktion med Konsthall C (curator Corina Oprea) och genomförs med stöd från bland annat Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden, Stockholms stads kulturförvaltning Kulturbryggan och Stockholms läns Kulturförvaltning.

Biljetter

Translate