Minnet

Gästspel från Arabiska föreningen – MINNET
27-29 april på Unga Klara 

Man kan förlorar allting i kriget men man kan inte förlorar sitt minne.

Minnet är fem delar som består av stand up komedi, rim med musik från olika kulturer och språk som arabiska, kurdiska, turkiska, svenska och engelska.

Det kommer många nyanlända som förlorade många saker som de tänker fortfarande på, så vi behandlar det igenom Minnet. Vi förlorade mycket men vi vann också fantastiska och vackra samhället här i Sverige så vi kan börja igen härifrån och bli en del av det här samhället.

Genom stand up behandlar vi slagsmål som hände mellan föräldrar med komedi för att det finns många som tänker att det är fel att föräldrar skiljer sig men vi försöker säga att felet är att föräldrar fortsätter att bråka med varandra och de förstår inte på varandra.
Genom rim bjuder vi på kärleken, respekterar varandra och fokuserar på nutid och framtiden. Vi försöker att komma ihåg våra känslor för varandra, för hemlandet och kärleken för människor.

Vi blandar många låtar från olika kulturer och språk. De är låtarna som är otroligt starka och som sitter i minnet hos många människor. Varför gör vi det och vad betydelsen för det? Så vi försöker säga genom blandning av låtarna att vi kan leva med varandra och att alla kulturer kan blandas med varandra.

Medverkande: Samer Baravi, Khaldon Jawish, Shpal ibrahim, Walid Moutaem, Ghiath Najem, Nedal Alsuoaf
Speltid: Från 50 minuter till en och en halvtimme 

Arabiska föreningen är en nystartad konst- och kulturförening för nyanlända. 

Translate