Människor utan klass. En djävla massa slitna människor utan klass.

Radioteatern, Tingaling och Unga Klara i samarbete, en serie om klassamhället.

Gratis lyssningssalong på Unga Klara. OBS! Biljetter bokas på länk nedan eller hämtas ut gratis via Stadsteaterns biljettkassa.

12 Mars kl. 19.00 Reklamen är livsfarlig
text Sven Lindqvist, dramatisering och regi Kajsa Isakson, rum för lyssning av Karin Lind.

Ett samarbete mellan Sveriges Radio, Unga Klara och Tingaling med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms Stad.

”Reklamen är livsfarlig” utkom 1957 på Bonniers förlag och möttes av ett ramaskri. Recensenter och debattörer kastade sig över den unge författaren och han blev av med alla sina skrivuppdrag för dagspress beroende av annonsering. Han gick i exil i Grekland i två år.

Dramatiseringen följer bokens resonemang, Sven Lindqvists grundspår att reklamen borde avskaffas. Det är intressant att se hur vi tänkte då i jämförelse med nu. Hur och har moralbegreppen förändrats och omformulerats under de 55 år som passerat sedan boken utgavs?

Samtal efteråt med Tomas Lappalainen och Digge Zetterberg Odh, moderator Pernilla Glaser. I foajén medverkar bla bokförlaget Pocky samt Konsumentcentrum och Råd och Rön.

Tomas Lappalainen är en svensk författare och journalist, samt tidigare kulturredaktör för LO-tidningen. Han har skrivit faktaböckerna Maffia och Italien. Digge Zetterberg Odh ansvarar för Berghs internationella kontakter under titeln ”International Relations Manager”. Hon har tidigare arbetat på Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm, som Guldäggsgeneral.


19 mars kl. 19.00 De äger inte oss vi äger dom, eller De misslyckade konsumenternas uppror

av Erik Uddenberg, regi Suzanne Osten. Efter lyssningen: samtal med Erik Uddenberg och Suzanne Osten.

26 Mars kl. 19.00 Jag lägger mina räkningar i tvättkorgen
baserad på intervjuer, regi Reine Lööf. Inledning av Reine Lööf. Efter lyssningen: samtal mellan Cecilia Wernesten, skådespelare, Tord Wallén, en av de intervjuade och Reine Lööf.

2 April kl. 19.00 Yarden
av Kristian Lundberg, regi Jacob Hirdwall. Inledning av Kristian Lundberg. Efter lyssningen: publiksamtal med Jacob Hirdwall, Kristian Lundberg och Stina Oscarson.

Translate