Du måste flytta på dig
Urpremiär 3 oktober 2018 på Unga Klara

Regissör och dramatiker: Jasmin Sandra
Regiassistent: Amanda Calbucura Marklund
Dramaturg: Kristian Hallberg
Ljusdesign: Johan Sundén
Ljud och kompositör: Dijle Özlem Neva Yigitbas
Kostym och mask: Daniela Krestelica
Scenografi: Emma Dominguez
Koreografi: Ana Stanišić

Medverkande: Ana Stanišić, Christopher Lehmann, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Maria Salah

Du måste flytta på dig är en rolig och delvis smärtsam föreställning om ett barns utsatthet, om vänskap och ett alltmer segregerat Sverige.

”Nästa station är slutstation. Avstigning för samtliga lyckligt lottade!”

Salle, Cheyma och Eythan bor i  ett område som äntligen ska rustas upp. Lägenheterna ska renoveras till egna paradisöar där alla ska få allt de någonsin drömt om. Alla utom Salle. När gentrifieringen börjar, höjs hyrorna och Salle med familj har inte längre råd att bo kvar. Vart ska de ta vägen? Det sägs att barn har rätt till trygghet och ett hem, men varför rimmar det inte med verkligheten? När samhället sviker och vuxenvärlden inte tar sitt ansvar tvingas Salle ta bostadskrisen i egna händer. Men vännerna tänker inte låta hen göra det ensam. Tillsammans börjar dem smida storslagna planer.

Målgrupp: Lågstadiet
Föreställningens längd: 60 minuter
Spelperiod: 3 oktober-30 november 2018
Plats: Unga Klara
Pris: Skolor inom Stockholms stad får boka biljetter med Kulanpremien. Biljetterna kostar då endast 25 kr/elev istället för 75 kr/elev. Biljetter till detta pris bokas via Kulan. Begränsat antal biljetter med subvention, först till kvarn!

Bokningar: För att boka Du måste flytta på dig för er skola, skicka ett mail till bokning@ungaklara.se eller ring oss på 08-506 20 173.

Lärarkväll: Information kommer inom kort.

Biljetter

DatumTitelTidPlats
Visa alla Visa färre
Translate