Det som rör oss

Det som rör oss – ett performativt laboratorium i teckenspråkets universum
Gratis gästspel på Unga Klara 17-24 april 

Vad är språk?
Hur syns språk?
Kan allt berättas med ord?

En visuell, taktil och kroppslig upptäcktsresa där besökarna bjuds in att leka med svenskt teckenspråk i magiska rum. Utöver den sinnliga upplevelsen vill Kollaborativet väcka funderingar omkring språk och kommunikation.

Det performativa laboratoriet har arbetats fram tillsammans med teckenspråkiga familjer inom DHB Södra, specialavdelningarna vid Uroxens förskola och teckenspråkiga nyanlända vid folkhögskolan Mo Gård. 

Upplevelsen varar i 70-80 min. Biljetterna erbjuds gratis, boka nedan. För skolbokningar, maila kontakt@kollaborativet.se

På vardagar dagtid erbjuds upplevelsen skolklasser och riktar sig till elever från åk 1 – döva, hörselskadade såväl som hörande elever samt elever med funktionsvariationer.  

På helger samt kvällstid erbjuds upplevelsen alla från 7 år.

Projektledare och initiativtagare: Ellen Spens
Konceptutveckling och aktörer:  Najlaa Sad Alden, Lisbeth Hagerman, Gabriella Jäderlund, Elin Kattler, Dana Lötberg, Astrid Hemer Nordenhake, Birgitta Ozolins, Erik Rask, Charlotte Elm Ravn och Ellen Spens
Koreografi och sceniskt förhållningssätt: Ellen Spens, Lisbeth Hagerman och Elin Kattler
Ljusdesign: Dana Lötberg
Ljuddesign, grafisk form och animationer: Erik Rask
Scenografi: Astrid Hemer Nordenhake och Håkan Magnusson
Kostymer: Chiara Pellizzer
Filmer: Isac Stridsman
Teckenspråkiga kommunikatörer: Gabriella Jäderlund och Emilia Linereus
Teckenspråkig konsulent: Birgitta Ozolins
Kreativ producent: Charlotte Elm Ravn

Kollaborativet är en scenkonstgrupp med bas i Malmö som arbetar i gränssnittet mellan dans, teater och installationskonst. 

Det som rör oss – ett performativt laboratorium i teckenspråkets universum är en del av Kollaborativets tre-åriga projekt …när vi lyser för varandra… som syftar till att synliggöra svenskt teckenspråk och stärka de teckenspråkiga barnens delaktighet i kulturlivet.

Några ord från skolor som tog del det performativa laboratoriet under spelperioden på Skissernas museum i Lund hösten 2017: 

Vi såg hur våra elever fascinerades av de olika visuella och taktila upplevelserna. Vi såg elevernas samspel med det visuella och taktila materialet.

Överaskande och spännande, vad händer i nästa rum?

Skratt och glädje!

Med stöd frånAllmänna Arvsfonden, Statens kulturråd, Kultur Skåne, Lunds kommun och Sparbanksstiftelsen Finn.

Biljetter

Translate