Departure 2014

Departure är en fantastisk uppfinning, ett kongenialt sätt att ta ansvar för sin egen begåvning – och uttrycken för den. Så möt oförfalskad begåvning på Unga Klara, där ovan nämnda stycken bara är ett axplock, en exempelsamling, från en radda uppsättningar som faktiskt alla imponerar på olika sätt. (Lars Ring, SvD)

Departure, studenternas egen scenkonstfestival på StDH, gästspelar på Unga Klara måndagar 17 november – 15 december!

I år ges du möjlighet att se och uppleva sexton guldsprakande och rykande färska föreställningar som flyger iväg med en avgång varje halvtimme. Samtliga föreställningar är av och med avgångsstudenter från utbildningarna Mimskådespeleri och Skådespeleri.

Uppgiften i det här egna projektet, som du får ta del av under vår festival, är att skapa en mindre föreställning där studenten själv bär ansvaret för helheten. Varje student väljer själv sitt material och utformning.

Hjärtligt välkommen att fira tioårsjubileum med StDH och ta del av deras studenters innersta och yttersta tankar och visioner! Du får se morgondagens stjärnor gnistra och skimra i föreställningar du inte visste fanns.

Translate