Den tredje hemligheten

Premiär onsdag 20 maj 2015 kl 19.00

Manus & regi: Rebecka Cardoso
Ljusdesign & scenrum: Ronald Hessman
Ljuddesign & scenrum: Siri Jennefelt
Kostym & mask: Frida Ullander
Teknisk samordning & scenrum: Henrik Wenne
Scenrum & teaterteknik: Fabian Wetterrot
Produktion: Rebecka Cardoso, Ronald Hessman, Henrik Wenne

Medverkande: Åsa Arhammar, Vera Veljovic, Sigrid Anastasaglou, Bernie Andersson, Gunilla Borg, Sigrid Eklöf, Liberty Fajutrao, Per Fröberg, Mija Jelonek, Isabel Lagerman, Helena Mann Sundström, Giuseppe Mingarini, Claudia Miranda, Lena Selberg, Zoë Ackerman, Minna Dunås, Pella Appelfeldt Wahlberg

– Det hänger ihop alltihop. Allt det här. Den sista tiden. De vet hur. De har svaret men vill inte berätta. De vet men de undanhåller oss sanningen.

Efter ett helt liv återser Lucia och Francesca varandra. Som barn var de med om en märklig händelse som påverkade dem båda starkt och ledde dem på helt olika vägar i livet. Vad var det de såg den gången i betesmarken som barn? Vem var den vitklädda kvinnan? Kom hon från himlen eller någon annanstans ifrån? Sanningen glider och förändras och samtidigt väntar en grupp människor på ett svar från kyrkan och från Lucia. Vad är den tredje hemligheten?

Rebecka Cardoso har skrivit ett manus baserat på historien om de tre barnen som såg Madonnan i Fatima, Portugal 1917. Ett drömspel som rör sig mellan verkliga händelser, egna minnen och desperata försök att bringa ordning. Kan man leva utan att tro, kan man leva med en tro? Går det att hitta säkerhet i en osäker tillvaro?

Verket är skrivet för tretton skådespelare och en kör och är ett samarbete med Unga Klara, Smålands Musik och Teater och medlemmar ur St Eugenia församling. Föreställningen är en av scenkonststudenternas examensproduktioner vid Stockholms dramatiska högskola.

Spelas även:
torsdag 21 maj kl 19.00
fredag 22 maj kl 19.00
lördag 23 maj kl 18.00
söndag 24 maj kl 13.00 samt 16.00

 

Translate