De jag egentligen är

Nypremiär: 1 september 2015
Av: Erik Uddenberg
Regi: Gustav Deinoff
Scenografi & Kostym: Elin Hallberg
Ljud: Kalle Bäccman
Grafisk form: Daniel Bjugård
Regisassistent: Rebecca Hamilton
Projektledare Med rätt att vara: Sara P Borgström

Medverkande skådespelare
Danne Dahlin, Helena Thornqvist, Johanna Lazcano, Klas Lagerlund, Paloma Winneth, Rita Lemivaara, Victor Criado och Victor Ström

Som barn letar man efter någon att vara. Som vuxen söker man efter vem man egentligen är. Men det finns många att vara. Många att leta efter.”

En nyskriven pjäs av Erik Uddenberg i regi av Gustav Deinoff som kretsar kring frågan om identitet – vilka vi är och vill vara. Texten är byggd kring berättelser om de karaktärer från böcker, film, serier och verklighet som vi ibland fantiserat att vi är. Vad gör drömmarna om oss själva med oss?

De jag egentligen är handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva. Spelas i klassrum och är en föreställning med integrerad teaterworkshop. Pjäsen riktas till mellanstadiet.

Föreställningen längd: ca 60 minuter.

Med rätt att vara

Med rätt att vara är ett projekt i tre delar. Själva hjärtat av projektet är teaterföreställningen De jag egentligen är, som under hösten 2015 turnerar över skolor i hela Sverige. Föreställningen lägger grunden för ett fördjupande arbete om identitet ur ett normkritiskt perspektiv. Som stöd innehåller projektet också en förberedande utbildning på webben för all personal på skolan, samt en lärarhandledning. För mer info om projektet, besök hemsidan.

De jag egentligen är har producerats och spelats som en del av Unga Klaras hälsopedagogiska projekt med stöd av Stockholms läns landsting 2011-104.
Under 2015 spelas De jag egentligen är som en del av projektet Med rätt att vara på turné runt om i Sverige.

Med rätt att vara är ett samarbetsprojekt mellan Friends och Unga Klara.
Projektet möjliggörs av Svenska PostkodLotteriet.

Bakom kulisserna

Publicerat den 18 september 2015

Turnén drar vidare

Landskrona, Varberg, Karlstad.. Våra tre skådespelarteam intar stad efter stad, skola efter skola och är med om omtumlande och betydelsefulla teatermöten. Lokalpressen bevakar föredömligt, här ett inslag i P4 Karlstad från i onsdags.  

Läs hela inlägget >

Publicerat den 10 augusti 2015

De jag egentligen är nypremiär idag!

Idag är det turnépremiär på Albanoskolan i Landskrona med projektet Med rätt att vara – ett samarbetsprojekt mellan Friends och Unga Klara. Under hösten kommer vi spela 150 föreställningar av De jag egentligen är för ca 5000 elever och 500 lärare på skolor runt om i hela Sverige, från Ystad till Kiruna. Projektet innehåller även en webbaserad snabbkurs i normkritik och en lärarhandledning för ett fördjupat arbete i både klassen…

Läs hela inlägget >

Translate