Clowner utan Gränser på Unga Klara
7-9 nov 2015

Clowner utan Gränser är en organisation som skickar clowner och artister till barn och samhällen drabbade av krig, konflikt och andra kriser runtom i världen. Vi använder humor och lek för att upprätthålla människovärdet och som ett sätt att ge barn och vuxna möjlighet att utvecklas. I Sverige ökar vi kunskapen om och engagemanget för människor som befinner sig i utsatta situationer runt om i världen.

Den 7-9 november visar Unga Klara tre föreställningar från Clowner utan Gränser. Föreställningarna är en del av Skratturnén där Clowner utan Gränser besöker skolor runt omkring i Sverige för att spela en föreställning och prata om barns rättigheter. Skratturnén finansieras av Arvsfonden.

Läs mer om Clowner utan Gränsers arbete på www.skratt.nu

 

arv_logo_cmyk

 

Kompani Hint_liten

Kompani Hint
7 nov kl 11.00

Clowner utan Gränser bjuder in till en föreställning med Kompani Hint.

Ett jättestort hjul, en cykel som inte vet fram eller bak och akrobater som slänger varandra huller om buller. Låt dig förundras av cirkusens nya möjligheter i en färgsprakande, komisk och ordlös föreställning. Välkommen in i en värld av spännande akrobatik, lustiga superkrafter och mängder av tokigheter.

Föreställningen är anpassad för åldern 6-11 år.
Föreställningens längd: 40 minuter

De fyra_liten

De fyra
7 nov kl 13.00

Med största möjliga tystnad, och då!
Smyger cirkusartisterna in på tå.

Fyra yra vänner på scen,
du på första parkett, dra in dina ben!

De fyra sätter snart igång,
med akrobatik och dans, skratt och sång.

Med dunder och brak
jonglerar de med människa och sak.

Välkomna ska ni vara,
är ni redo, är ni klara?

Föreställningen är anpassad för åldern 6-11 år
Föreställningens längd: 40 minuter

Trio Smack_liten2

Trio Smack
8 nov kl 13.00

Clowner utan Gränser bjuder in till en föreställning med Trio Smack.
Resväskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstår och en arg en som ramlar omkull. Trio Smack är clowntrion som jobbar på fullaste allvar med att roa publiken. De bjuder på en fysisk föreställning med magitricks, enhjulingsnummer, jonglering och clowneri.

Föreställningen är anpassad för åldern 6-11 år
Föreställningens längd: 40 minuter

Under våren 2015 var Trio Smack på turné i Kurdiska flyktingläger och träffade nästan 7000 barn på flykt undan krigen i Irak, Syrien och från IS våld.

Föreställningen är en del av Skratturnén där vi besöker skolor runt omkring i Sverige för att spela en föreställning och prata om barns rättigheter. Skratturnén finansieras av Arvsfonden.

 

Libanoncrew_stor

Salong Unga Klara möter Clowner utan Gränser
9 november 18.00-20.00

En magisk helkväll med artister och ambassadörer från Clowner utan Gränser på Unga Klara!

Är du nyfiken på Clowner utan gränser och vårt arbete ute i världen? Under 2015 har Clowner utan gränser arbetat bla i Libanon för syriska barn på flykt, där vi genom cirkus, clown och lek hjälper till att stärka barnens självkänsla och öka förmåga till läkande och lärande. Vi har under den senaste månaden även genomfört akutinsatser för människor på flykt på bl.a. Lesvos.

Salong Unga Klara och Clowner utan gränser bjuder nu in till en helkväll med utdrag av våra föreställningar i fält samt samtal med artister nyligen hemkomna från fältarbete om leken och skrattets betydelse för barn som drabbas av krig.

Varmt välkomna!

Biljetter

Translate