Bonsai
– en klassrumsföreställning om samtycke och maskulinitet

Urpremiär 26 september 2017

OBS! Endast tre offentliga föreställningar av Bonsai på Unga Klara
30 oktober-1 november kl 19.00

Av: Josefine Adolfsson
Regi: Rasmus Lindgren
Scenografi & kostym: Linda Wallgren
Ljuddesign: Siri Jennefelt
Skådespelare: Jonatan Rodriguez
Medverkande röster: Dag Andersson, Dorothea Norling, Zoe Delope
Föreställningspedagog: Alvaro Zagal (från Fatta!)

Vem bestämmer vilka människor vi är och vill vara? Vilka val, möjligheter och tvångströjor har unga män i dagens samhälle? Vad är egentligen samtycke? Hur ser jämlikheten ut? Innebär en frigjord, jämlik mansroll att en man får möjligheten att växa som individ eller att han måste lära sig att träda åt sidan? Vilka spelregler är det som gäller och vems är ansvaret?

Bonsai anspelar på den japanska traditionen av det mänskliga tämjandet och formandet av träd och växter, där den naturliga skönheten är konstruerad, förminskad, ihoptryckt.

Backa Teater, Fatta! och Unga Klara går samman för att gemensamt belysa samtycke och maskulinitet för en ung publik. En föreställning med pedagogiskt arbete på plats i skolan, där maktstrukturerna frodas och framtida mansroller befästs. Tillsammans utforskar och problematiserar vi kopplingen mellan de strukturer och föreställningar som idag finns gällande hur vi ska förhålla oss till varandra. Genom egen delaktighet vänds blicken till den enskilda individen och hur en själv skapar förändring. Utifrån en intim föreställning och öppnar vi upp för ett samtal kring samtycke, respekt och ömsesidighet.

Tack till: Elin Sundin (ordförande Fatta) och Ida Östensson (initiativtagare och grundare Fatta), Valdemar Tholin-Larsson.

 

Målgrupp: Årskurs 9 och första ring på gymnasiet
Biljettpris per klass:
2500 kr (inkl 6% moms)
Begränsat erbjudande: Bokar er skola in två föreställningar samma dag kostar det 4000 kr (inkl. 6% moms). Först till kvarn!
Max publik: 30-35 elever per klass (en klass i taget)
Föreställningens längd: ca 90 minuter pedagogiskt arbete ingår i föreställningen.

Rum: Föreställningen spelas i ett klassrum på er skola. Vi behöver ett normalstort klassrum med lösa bänkar och stolar, utan insyn. Vi behöver tillgång till rummet ca 1 timme innan föreställningens start och 30 minuter efter föreställningen har spelats. Dubbla föreställningar samma dag spelas i samma klassrum.

Turnéplan: Då det är en turnerande föreställningar ber vi er ange önskat datum och antal klasser vid intresseanmälan. Vi vill nå ut i hela Stockholms län och vi hoppas att vi kan tillmötesgå era önskemål. Föreställningen spelas max 2 gånger per dag, för en klass i taget.

Föreställningen har premiär på den 26 september 2017 och spelas på turné runt om i Stockholms län till och med vecka 49. Under våren 2018 spelas föreställningen i Göteborg. För bokningar under våren kontakta Backa Teater på backainfo@stadsteatern.goteborg.se. 

SKOLBOKNING GÖTEBORG

För att boka biljetter, fyll i skolbokningsformuläret. Skriv önskat speldatum, antal klasser samt antal speltillfällen i meddelanderutan längst ner i formuläret.
Du kan nå oss på telefonnummer 031-708 71 01 vardagar mellan kl. 11-15. Du kan även maila oss på backainfo@stadsteatern.goteborg.se. 

För övriga frågor kontakta Unga Klara på bokning@ungaklara.se eller telefon 08-506 20 173.

 

 

 

Intresseanmälan! Boka föreställningen Bonsai till er skola via formuläret här.

Föreställningen Bonsai är ett samarbetsprojekt mellan Backa teater, Fatta och Unga Klara. Bonsai spelas på skolor runt om i Stockholms län under hösten 2017 och under våren 2018 i Göteborg. Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet, PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Stockholms läns landsting och Stockholms stad. #100åravjämställdhet

Biljetter till offentliga föreställningar av Bonsai på Unga Klara

Translate