Bartolomeo
av och med Carrasco Dance Company

2 september kl 19.00

Koreografi: Mari Carrasco tillsammans med sina dansare
Dansare: Bianca Traum, Elin Hallgren, Rita Lemivaara och Mari Carrasco
Fotografer: 
Urban Jörén, Magdolna Leyrer
Trailer av: 
Inessa Tsulimova

 

4 kvinnor 4 viljor 4 påsar mjöl 

Bartolomeo är ett kraftfull stycke om 4 kvinnor. De är varandras spegelbilder och motsatser. Det tar uttryck i form av gester och köttiga rörelsefraser, som kulminerar i ett crescendo av mjöl. Det är humoristiskt, lustfyllt, starkt och utmanande.

Bartolomeo har åkt på turné över hela Sverige för unga vuxna/vuxna tillsammans med Riksteatern. De har även spelat på festivaler över hela världen som tex på APAP i New York, Festival Teatralia i Madrid, SWOP Festival i Danmark, Contemporary Dance Festival i Ramallah och Amman, Children Festival i Belfast,

Bravo Festival i Helsingfors, Different Theatre for Children i Vilnius och på International Theater Festival i Okinawa och Tokyo. I somras spelade dom föreställningen på Ubumuntu Arts Festival i Rwanda.

Föreställningen vann Prix d´ASSITEJ 2013:

”Med intensitet och lyskraft överraskades scenkonstvärlden av uppsättningen ”Bartolomeo”. En dansföreställning sprudlande av genuskreativitet och kraftfull sensibilitet som träffar publiken i hjärtat. I framtiden önskar vi oss flera uppsättningar av denna lovande ensemble. Årets Prix d’ASSITEJ går till dansföreställningen ”Bartolomeo”, koreografen Mari Carrasco och ensemblen i Carrasco Dance Company.”

Med stöd av Stockholms Stad

Biljetter

Translate