Abdullah den girige/
Abdullah al-tama’

Premiär på Unga Klara 5 oktober kl 13.00

Unga Klara, Biblioteken i Sörmland och Länsbibliotek Sörmland har glädjen att bjuda in er till en dramatiserad läsning av Abdullah den girige på arabiska.

På scen: Nidhal Fares & Rahim Khalaf Segar
Scenografi och attribut: Nidhal Fares & Setti Benzohra
Scenlösning: Fabian Wetterrot
Målgrupp: 5–10 år

”Vakna Abdullah, jag behöver din hjälp…”
Någon viskar i natten till Abdullah, en rik handelsman som lagt sig för att vila under ett palmträd i öknen med sina 20 kameler.

Vems är rösten och vad ska han göra? Rösten tillhör Saliha som behöver Abdullahs hjälp att frakta en skatt på sina kameler. Hon erbjuder honom att dela skatten med henne som tack.

Dock blir Abdullah girig och vill ha hela skatten, och detta går Saliha med på. Detta gör Abdullah mycket misstänksam. Hur kan hon vilja ge honom allt? Dessutom ser han henne ta fram en liten ask från skatten och undrar nyfiket vad som finns inuti.

Saliha svarar: ”I asken finns ett pulver som är värt mer än din skatt. Om jag lägger lite på ditt vänstra öga kommer du att se hälften av jordens skatter. Lägger jag det på höger öga kommer du att bli blind..”

Denna berättelse från ”Tusen och en natt” ligger till grund för en bearbetning och dramatiserad läsning på arabiska och spelar för barn i åldrarna 5-10 år.
Föreställningens längd: Ca 45 minuter.

Föreställningen spelas på arabiska!

Produktionen var från början ett samarbete mellan Unga Klara och Internationella biblioteket, efter en föreställningsidé av Nidhal Fares och Setti Benzohra.

I höst turnerar föreställningen på bibliotek och asylboenden i följande kommuner i Sörmland: Eskilstuna, Katrineholm, Flen, Vingåker, Gnesta, Trosa, Nyköping, Strängnäs och Oxelösund. Görs i samarbete med Sörmlands bibliotek. Speldatum och tider kommer inom kort.

För mer info om bokning, spelplatser eller kontaktpersoner vid respektive bibliotek, vänligen kontakta bokning@ungaklara.se eller 08-50620173

 

Biljetter

Bakom kulisserna

Publicerat den 28 januari 2016

Tänk tillsammans!

Roliga nyheter! Vår miniföreställning Abdullah al tama’ ges gratis i länet, på asylboenden i samarbete med kommunernas bibliotek. Och den tas väl emot. Här en hälsning från Solna bibliotek: ”Hälsa skådespelarna att vi fått mycket fin respons på detta. Bland annat har vi i och med föreställningen fått kontakt med evakueringsboendet i Solna och kommer ha dem på besök framöver 1 gång/vecka. Samt att vi troligen kommer ha Röda Korsets…

Läs hela inlägget >

Translate