Välkommen till Unga Klara, Miranda!

Publicerat den 31 maj 2018.

Vi säger hej till Unga Klaras nya kommunikatör Miranda Rudklint! Miranda tar över efter Juliet Atto som ansvarig för Unga Klaras kommunikation. Efter flera år som frilansare har det blivit dags att lägga ner rötterna och Miranda berättar varför just Unga Klara kändes som den rätta platsen!

 

Hej Miranda! Välkommen till Unga Klara! Hur känns det?

Hej Juliet! Jo, det känns meningsfullt och ganska härligt. Känner mig lite som nykär, fast med ett större inre lugn.

 

Vad har varit bäst hittills med att jobba på UK och vad ser du fram emot gällande kommunikationsarbetet?

Ska jag välja en sak så är det kollegorna. Alla på, runt och bakom scen. Så många bra huvuden och varma blickar. Med dem är det enkelt att vara närvarande, tänka högt. Jag ser fram emot allt, såklart. Pröva de nya idéer som jag kommer med och göra min del i hur Unga Klara växer i sin roll som nationalscen. Just nu ser jag såklart även fram emot höstens två urpremiärer och arbetet kring dem. Det ska bli kul att försöka skapa beröringspunkter för varje pjäs och dess teman även utanför scenrummet.

 

Du har ju frilansat i flera år, hur var det och varför valde du att söka jobb på Unga Klara?

Åren som frilans grundade mig väldigt mycket i vad jag gör och vill göra. Frilansandet gav också en bättre och tryggare arbetsmiljö för mig jämfört med byrålivet. Det var skönt och lärorikt att bara få jobba på i några år. Jag hade länge haft ett starkt intresse för användarvänlighet och användarens situation och behov på ett mer konkret sätt än det klassiska målgruppstänket. Det fick jag utrymme för att riktigt grotta ner i under fleråriga projekt med samma designteam.

Hmm… Dels så visste jag att jag var i ett läge då jag ville göra något nytt och lite utmanande. Sen ärligt talat så råkade jag på annonsen för den här tjänsten, läste arbetsbeskrivningen och blev tårögd. Allting kändes rätt, jag var liksom tvungen att ge det mitt bästa försök. Det låter kanske blödigt, men jag har upptäckt att jag inte är ensam om en sån ingång. Unga Klara är en speciell plats med underbara ambitioner.

 

Vad tar du med dig från dina tidigare erfarenheter som kan hjälpa dig som kommunikatör här?

Det var inte den lättaste frågan att svara kort på. Jag märker varje dag hur bredden i min erfarenhet behövs i den här mångsidiga rollen. Jag har en hantverksmässig grund såklart från mina 8 år inom kommunikationsbranschen men också från att jag parallellt levt och verkat i en aktivistisk kultursfär. Jag har ofta funnit mig i rollen som den som andra ber att sätta ord vad de gör eller vill få sagt. Jag är cirka en sufflör på heltid. Eller en sån där naturdokumentär voice-over, kanske. Men skämt åsido, jag tar med mig min förmåga att vara pedagogisk och inkännande. Och stresståligheten, lugnet i stormen av många viljor.

 

Vilken/vilka är dina favoritföreställningar som UK har gjort?

Än så länge så är det X. Det finns så mycket en kan lyfta med den. De olika formerna av dynamik som skapades mellan de som satt i publiken i relation till de som stod på scen. Manuset. Hur det ekade, speglade, nyanserade, konfronterade och visade sån enorm omtanke. Hanterandet av det svåra med en tragikomisk självdistans, men också det modiga i att låta saker sägas rakt ut. X är en känslomässig erfarenhet i sig självt. Jag grät så att jag tappade min ena kontaktlins. Men, jag såg Torget nyligen och den knockade mig också. Fast på ett annat sätt.

 

Några sista ord till våra bloggläsare?

Ja! Vad mer vill du som läser ha från oss på Unga Klara? Kanske filmade föreställningar så de går att se i efterhand? Mer material bakom kulisserna? Vad är du nyfiken på? Det kan va precis vad som helst faktiskt, bara maila mig på miranda@ungaklara.se så blir jag superglad!

 

Här hittar ni hela Unga Klaras finfina personal!

Translate