Vi går mot sommar

Publicerat den 10 juni 2016.

Nu river vi!! Det sågas, kastas, dissekeras, hivas, sönderdelas, slängs, klyvs och återvinns för glatta livet på Unga Klara just nu. Bl a ska Alltets scenografi bort och plats ska beredas för höstens två nya produktioner – Forever Alone och Allt du önskar.

I ryggen har vi en fantastisk spelvår med generationsmöten, teater om skolan i galet många klassrum, en X-turné som har gjort skillnad på och i Sverige samt avslutat med en bubblande megafest då Girls will make you blush! gjorde sin återkomst på Unga Klara. I dagarna tre var det fest, dans och vansinneshärlig klubbstämning i foajén  på Unga Klara.

IMG_6818 IMG_6815-1

Här är Dijle Özlem Yigitbas, alias DJ NevaDeelay, som spelade grymmaste musiken alla tre kvällar i rad! Här kan du lyssna på all musik från Girls (som Dijle har gjort).

 

Föreställningen filmades av Petter Persson, som fångade upp stämningen redan i foajén:

IMG_6816-1

Nu väntar bara sista rycket med kostymprovningar, genomdrag, scenografibygge, förkollationering och avstämningsmöten inför hösten som blir en rivstart. Två premiärer som kommer upp relativt snabbt, den första är Forever Alone som har premiär 16 september och sedan Allt du önskar med premiär 14 oktober. Här är några bilder på kostymprovet för Forever Alone (kostymdesign Anna Dolata). Obs! Alltså inget färdigt utan endast test och process än så länge.

IMG_6974
Klas, Siham och Joel

Vitsvit_box

Hörni! Kom ihåg att Unga Klara medverkar med VitsvitParkteatern i sommar! 27 och 29 juli kl 18.00 i Galärparken, Under Eken. Don’t miss out! Gratis och dessutom med Athena Farrokhzad och Farnaz Arbabi i efterföljande samtal den 27 juli. Missa inte krigardrottningarna Bianca Traum, Maria Salah och Oldoz Javidi – vi utlovar mäktighet!!

Under Pride 28-29 juli håller Unga Klara öppet och bjussar på flera föreställningar bl a med våra skådespelare Klas Lagerlund och Joel Mauricio, som kör egna föreställningar: To/From Russia with love samt Som sin egen. Programmet ser ni här
Stolt scenkonst på Stockholm Pride görs av Teaterunionen med stöd av Kulturrådet i samarbete med Unga Klara, Riksteatern och Kulturhuset Stockholms Stadsteater Skärholmen.

IMG_7014IMG_7017
Både VD och konstnärlig ledare i städtagen!

Fredag eftermiddag ägnade vi alla åt städning av kylskåp, lådor, luckor, micro samt röjning i det rum där allt hamnar.. Ett litet pytterum där saker ”glöms”, läggs och förvaras i evighet. och här var det no mercy på slängeriet!! Men ibland hittar en små fynd, som t ex en originalritning av Lagret, gamla prospekt ”om hur Unga Klara blev till” med fantastiska citat av Suzanne Osten som kan användas i evighet..

”Om jag skulle formulera en ideologi så kanske den skulle handla om vikten att vara ”emot”.Det är lika intressant att vara emot som att vara för. Mot rutiner, mot rädsla och mot konventioner. Jag har utarbetat en plan så att jag ska komma ihåg att vara emot. Det får inte bara råka bli på ett eller annat sätt.”

IMG_7036IMG_7024IMG_7021

 

Ett hårt arbetande gäng pustar ut efter fredagens genomdrag av Forever Alone som för övrigt innehöll live operasång! En av rollerna, Staden, är nämligen tonsatt av Shida Shahabi. Efter ytterligare en veckas enträget slit och ett avslutande genomdrag i FÄRDIG SCENOGRAFI nästa fredag är det sommarlov! I alla fall för ensemblen (som ser ut som att behöva lite vila)…

IMG_7035

 

Translate